Как са защитени правата на потребителите и каква е равносметката

...
Как са защитени правата на потребителите и каква е равносметката
Коментари Харесай

Богомил Николов: Не гледайте колко процента е дадено намаление, а цените в момента и сравнявайте

Как са предпазени правата на потребителите и каква е равносметката след огромното извършване на покупки по празниците - в студиото на " Денят стартира " тематиката разяснява Богомил Николов - изп. шеф на асоциация " Активни консуматори ".

" Тази година сякаш мина много умерено. Единствено ни изненада огромната навалица в моловете, защото се очакваше заради характерната конюнктура и документите по-скоро търговията да стане онлайн като предходната година, само че в действителност имаше големи опашки в моловете ", сподели той.

Онлайн търговията не е толкоз готова за огромния напор на поръчки през последните години, изключително по празниците, по тази причина освен в България, само че и по целия свят огромна част от пратките и подаръците не идват в точния момент, изясни Николов.

" Това е проблем с възходящо значение и откакто и тази година се демонстрира, следващата година самите ние би трябвало да сме в действителност по-внимателни ", добави той.

Практиките на големите понижения не престават да са доста чести, само че изпълнителният шеф на " Активни консуматори " прикани хората да не гледат какъв брой % е обещано понижение, а да гледат цените сега и да съпоставят сред няколко търговеца и/или продукта.

" Търговците авансово завишават цените, с цел да могат след това да разгласят по-големи понижения. Добре, но ние не получаваме заплатите си в проценти, а в някаква сума пари и в последна сметка отново харчим разнообразни суми за другите артикули и услуги ", акцентира Богомил Николов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР