Как родителите на 200 деца да ги оставят на занятия,

...
Как родителите на 200 деца да ги оставят на занятия,
Коментари Харесай

Пловдивчанин се оплака от общинско полицайче, има ли обаче основание?

Как родителите на 200 деца да ги оставят на занятия, може би с хеликоптер или...? Така четец на Plovdiv24.bg стартира сигнала си до нашата медия: "Здравейте, пиша до вас за един проблем, който желая да получи внимание и да има някакъв отзив. Детето ми е записано и посещава детска градина " Малкият принц " в Пловдив от 4 години. Спирането на колите ни пред детската градина, с цел да си оставим децата, се случва на ул. "Леонардо Да Винчи ", на която има знак " Паркирането неразрешено ", а не " Спирането за престой "!
През въпросните 4 години не помня на тази улица пред градината да е имало проблем да стопираме колите си в границите на 2-4 минути, с цел да оставим децата си на занятия. В средата на декември обаче това се промени. В съответния ден, както и във всеки различен, следобяд към 16:25 ч. изчаквам детето си във фоайето на градината и различен родител, влизайки, пита:  "Кой е с лек автомобил "Ауди "?. В случая това е моят персонален автомобил. Човекът ме предизвести, че "паяк " приготвя колата ми за повдигане и репатриране. При излизането си се срещам с полицайче от "Общинска полиция ", очевидно много младо, надъхано, надменно и невъзпитано (съжалявам, че не ви го снимах до се запознаете с хубостника). Отношението и държанието му беше повече от неприемливо.
А точно и поради това ви пиша. Извиках защитата на градината, след което и самата директорка. Те му обясниха, че откогато са на работа във въпросната градина (а те са от доста години) до в този момент не са имали подобен случай на вдигнат с "паяк " автомобил на въпросната улица в часовете сред 07:00 ч. - 09:00 ч. и следобяд от 16:00 ч. - 18:00 ч.. Полицайчето, очевидно новоназначено, се държа извънредно безочливо и надменно и с тях, като им съобщи, че от този ден натам родителите ще би трябвало да идват с компаньон в колата си, с цел да може придружителят да ги изчаква в автомобила, до момента в който се взимат децата от фоайето на градината.
Беше му заложен въпрос за колите, които са на другите родители, прибиращи децата си, по какъв начин ще се действа. Той отговори: "Завъртаме по улицата и започваме да подвигаме всичките наред ". И не на последно място, желая да обърна внимание, че за въпросната санкция от 30 лева, която заплатих, получих една-единствена касова записка, без описания на таксата, без да получа фиш или документ, в който е разказано нарушаването, данните на автомобила, моите данни, данните на съставящия санкцията и така нататък
Пиша до вас, с цел да може тематиката да има публичност и отзив, тъй като е обществена загадка, че по държавните и общински институции системата е извънредно тромава, бюрокращината е идиотска. Имам въпрос: Как родителите на 200 деца да ги оставят на занятия, може би с хеликоптер или...? "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР