Как работят медиите в Германия? На този въпрос и още

...
Как работят медиите в Германия? На този въпрос и още
Коментари Харесай

Маринела Липчева - Вайс по Дарик: Хората, които живеят добре в България, работят за чужди фирми

Как работят медиите в Германия? На този въпрос и още други отговориМаринела Липчева - Вайс, публицист от Дойче веле в предаването " Кой приказва " по Дарик радио.

Тя описа по какъв начин се е озовала в немската столица и по какъв начин е почнал пътят й в Дойче към този момент.

" През 95-а година беше първиятконкурс за стажанти в Дойче към този момент, по този начин пристигнах в Германия. Беше ми доста забавно да видя къдее разликата сред социалисти и социалдемократи. Това беше главната ми концепция. След това, до момента в който бях на процедура, пристигна предложение да работя за българската стратегия на Дойче веле ", описа тя.

- Аз се връщам в България, само че се прибирам в Берлин. Връщам се с голямо наслаждение в България, където съм израснала - в Балчик и Добрич, където съм изкарала студенските си години - в София, и там, където е сърцето ми – в Пловдив. Прибирам се обаче в Берлин, тъй като аз имам единствено един дом и той е в Берлин. Важното е да има къде да се връщаме и да има къде да се прибираме.

" В последно време не проследявам толкоз обстановката в България, защото от 11 години се занимавам с останалата част от света. България не е единствено българската политика за мен. Много обичам да споделям, че съм българка ", сподели журналистката.

Що се касае до Russia Today, тя изясни, че малкия екран не е получила лиценз за лъчение в Германия, защото там не е позволено излъчването на държавни малките екрани.

" Веднага откакто се взе решение на комисията за прекъсване на излъчването на тази телевизия, бе затворено бюрото на кореспондентите на Дойче вечев Москва и те сега излъчват в Рига ", описа тя.

" Когато приказвам за България,говоря за капацитета който виждам в младежите. Работих от Пловдив неотдавна. За мен бе същинско наслаждение да вляза в една компания, която дава чартърен работно пространство и бе същинско наслаждение да видя тези младежи, които обаче за жалост работеха за непознати компании. Младите хора които живеятдобре в България, те работят в голамата си част за непознати компании. Иска ми се българската промишленост да дръпне толкоз напред, че да им обезпечи едно положително бъдеще. Българската политика е под всякаква рецензия ", сподели тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР