Как премина нощта в Украйна„Нощта беше спокойна. Преди да започнат

...
Как премина нощта в Украйна„Нощта беше спокойна. Преди да започнат
Коментари Харесай

Бесарабски българин: Ако Украйна не устои, следващи ще бъдат Полша и Грузия

Как мина нощта в Украйна

„ Нощта беше спокойна. Преди да стартират договарянията нощес имаше ракетен обстрел в Одеса. Има комендантски час от 19.00 ч. до 06.00 ч. Удар имаше и в региона на Бесарабия. За благополучие, няма информация за жертви. В момента съм в Болград”, описа в ефира на Дмитрий Петков, бесарабски българин.

Според него най-вероятно Одеса към момента не е нападната, тъй като съветските сили са се съсредоточили върху Харков, Киев, Херсон и Николаев.

По думите му за момента в магазините има артикули.

„ Хората към този момент схващат, че това не е сън. Всички украинци са дружно. Това е заплаха за мира. Светът би трябвало да разбере, че, в случай че Украйна не устои, последващи ще бъдат Полша, Грузия и т.н.”, сподели Алексей Куцарев, бесарабски българин, ръководител на Български юношески клуб „ Актив”. Мъжът прави самун и доставя в региона на Одеса. По думите му за момента има първични материали.

„ При нас е умерено. Намирам се в едно село. Чакаме разговор, да се договорят страните, да се отворят пътищата и да тръгнем към България. До Мариупол не може да стигнем, тъй като е рисково и няма ескорт. Има мародери, които стопират колите”, описа Деян Демиров, учител по музика в Бердянский университет.

„ В Киев беше умерено, само че хората чуваха през цялата нощ гърмежи от запад. В дребните градчета към летище „ Антонов”, което руснаците без триумф се пробват да овладеят към този момент няколко дни, е филантропична катастрофа”, сподели доцент доктор Даниел Бенатов.

По думите му съветските военни не разрешават на жителите да изоставен укритията, с цел да попълнят потребностите си от вода и храна.

„ В Украйна към този момент няма съпротива, даже другите политически сили са с президента Зеленски”, счита доцентът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР