Как премиерът Кирил Петков е управлявал българската енергетика, как меморандумът

...
Как премиерът Кирил Петков е управлявал българската енергетика, как меморандумът
Коментари Харесай

Биков: Подписалите меморандума с Gemcorp има потенциал да носят и наказателна отговорност

Как министър председателят Кирил Петков е управлявал българската енергетика, по какъв начин меморандумът с Джемкорп и IP3 е обезпечил на офшорка достъп до данни за енергийните ни сдружения, които са обект на националната сигурност. Това изяснява депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред. 

Г-н Биков, в случай че стартираме оттова, че не е ясно като какъв Атанас Бостанджиев подписва меморандума от името на Джемкорп, като минем през опита за събиране на финансова информация за държавното сдружение Мини " Марица-Изток " и стигнем до планове от вида " Изграждане на нов магистрален газопровод до Украйна ", не е ли документът образец за парадокса на ръководството на " Продължаваме промяната " /ПП/?

Тази спекулация е израз на това, което Политическа партия правеха в ръководството на страната. Това е тъпчене на всевъзможни правила и закони - къде съзнателно, къде заради непросветеност и несръчност. Това показва едно недоумение за какво са нужни тези правила. Тези правила са нужни, с цел да не бъде страната разграден двор, в какъвто те я направиха. Според мен тук става въпрос и за корпоративен интерес, тъй като няма някой да пристигна от някъде и ти просто, тъй като ти е приветлив да му дадеш достъп до сензитивна информация за страната, в това число и такава, която не би трябвало една частна компания да има. Там вредата е нанесена към този момент. Това, че договорът е преустановен, няма никакво значение, тъй като каквото е могло да бъде свършено, е свършено. Ние само можем да установяваме какви вреди са нанесени на страната, като евентуално има и вреди, които ние няма по какъв начин да установяваме. Тази информация, която е добита по противозаконен метод, евентуално може да бъде употребена и отсега нататък по най-различни аргументи. Моето разбиране е, че наличието на Кирил Петков по време на подписването на меморандума не е било гратис. Аз съм безусловно уверен в това, няма по какъв начин просто. Дори единствено, че документът се подписва в гранитна зала на Министерския съвет. Нищо да не беше станало, единствено това сключване да беше се случило, към този момент събитието носи дял на тези компании, тъй като те ще отидат с тези фотоси след това при други клиенти. Те ще показват, че са огромна корпорация, която подписва документ с министър-председателя на България, страна-член на Европейски Съюз. Да не приказваме, че Джемкорп е една офшорка, за която с старания се разбра къде е и кой стои зад нея.

Както и бе нужно да се създадат старания да се приключи въпросния меморандум, тъй като той бе укрит в едно чекмедже на служител в Министерство на енергетиката?

Имайте поради, че в случай че този проблем не беше оголен от сътрудника Десислава Трифонова и не беше изнесена тематиката в общественото пространство, този меморандум щеше да си съществува и сега, тихомълком. Под претекст, че нищо не се прави, тези хора щяха да имат достъп до цялата енергетика. Както се откри по-късно, в една от фирмите има и съветски капитали. И ние в обстановка на война щяхме да стоим тук открити. Не че не са взели, каквото им би трябвало. Можеше в един миг и искания да предявят. Но това е добър урок.

А по какъв начин се пристъпва към подобен меморандум без инспекция от ДАНС?

Липсва освен инспекция от ДАНС. Документът е подписан без координиране с нито едно министерство, което е най-елементарното. Поне Министерството на енергетиката би трябвало да даде мнение. Всичко това е пропуснато по разпореждане на Кирил Петков - по този начин, както управляваше от самото начало.

Той взе на " ръчно " ръководство страната?!
Да, по този начин, както подреди арест и на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, без да има пълномощия за това и след това се похвали. По същия метод е споделил - " подписвайте ". Те отиват и подписват, и в този момент въпросът е кой ще носи отговорност. Аз доста държа тези, които са подписали, да си носят отговорността, нищо че той им е заповядал. Това, че е казал премиерът, няма никакво значение. Според мен тук има капацитет за носене и на наказателна отговорност. Най-накрая в тази страна всеки, който си поставя подписа някъде, би трябвало да носи отговорност.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР