Как помощта от Алианса за Украйна да е стабилна, дългосрочна

...
Как помощта от Алианса за Украйна да е стабилна, дългосрочна
Коментари Харесай

НАТО на 75 г.: Среща на външните министри по повод годишнината на Алианса

Как помощта от Алианса за Украйна да е постоянна, дълготрайна и да не зависи от политическите промени в страните членки – това беше акцентът на срещата в Брюксел за 75-ата годишнина на НАТО.

Предложението за фонд от 100 милиарда евро за Киев обаче за момента не се приема с единогласие. Очаква се решение през юли.

Точно през днешния ден НАТО става на 75 години и за церемонията в Брюксел при изключителни ограничения за сигурност през океана за малко дойде най-ценният документ на Алианса.

Организацията се бори да обезпечи дълготраен мир въз основа на общи полезности

Смените на властта в страните от НАТО не би трябвало да въздействат или пречат на помощта за Украйна, считат съдружниците.

„ Подкрепата за Украйна е поддръжка за нашата лична сигурност. Да, ние сме за това тази поддръжка да бъде устойчива, да бъде предвидима, да бъде задоволителна, тъй че Украйна да бъде победител в тази война. И аз считам, че всяка самодейност, която разрешава тази поддръжка да не бъде подвластна от политически и конюнктурни обстановки, е стъпка в вярната посока “, сподели Мария Габриел.

Европа се нуждае от Америка, само че и Америка се нуждае от Европа, от нейните военни и разследващи мрежи, които усилват силата ѝ, разяснява генералният секретар на НАТО, без да загатва името на Доналд Тръмп и опцията за завръщането му на президентския пост.

На 4 април 1949 година 12 страни подписват контракта за основаването на Алианса. Днес, 75 години по-късно, външните министри на към този момент 32 страни членки имаха опция да видят оригинала на Договора от Вашингтон, превозен със специфична защита в презокеанския полет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР