Как по естествен път да подобрим оросяването на мозъка?Добре известно

...
Как по естествен път да подобрим оросяването на мозъка?Добре известно
Коментари Харесай

Оросява ли се достатъчно вашият мозък?

Как по натурален път да подобрим оросяването на мозъка?

Добре знае се, че мозъкът прави доста работа. Тъй като тази дребна част от нашето тяло е виновна всички органи да работят добре, значимо е да се уверите, че той получава задоволително количество О2 посредством кръвта. Постигането на това не е даже толкоз комплицирано, колкото звучи, и ето по какъв начин можете да го извършите:

1 Движение - Редовното практикуване на физическа интензивност е скъпо за тялото и мозъка. Експертите споделят, че придвижването би трябвало да бъде приоритет, в случай че задачата е да се усъвършенства циркулацията на кръв в мозъка. Няма значение дали става въпрос за йога, каране на велосипед, плуване или просто за вървене – значимото е да се наслаждавате на това, което вършиме и да го вършиме постоянно.

2 Слушане на музика - С помощта на принадлежности като функционален магнитен резонанс (fMRI) откривателите потвърждават, че музиката може фактически да усили притока на кръв към мозъка. Чрез слушането на музика се усилва кръвоснабдяването, което в действителност ви оказва помощ да станете по-умни, по-щастливи и по-креативни. Тази техника работи най-добре, в случай че слушате музика, която ви харесва.

3 Творчески, логичен и математически действия - Креативността е другият метод да подтикваме мозъчната интензивност. Има редица способи да го поддържаме в добра форма: смята се да вземем за пример, че творчеството, решаването на задания със загадки или подреждането на пъзели е едно доста положително упражнение за активиране на мозъчната активност. Акцентът е върху комбинативното, върху креативното мислене. Ето за какво игрите (на карти, шах, монопол, диксит и пр.), както и решаването на математически задания и кръстословици подкрепят активността на нашия мозък и го защищават от отрицателните последици, свързани със средата и стареенето.

4 Владеенето на непознат език - Хората, владеещи (и практикуващи) един или повече непознати езици подтикват дейно мозъчната си активност. Оказва се, че проучването и практикуването на непознат език освен подтиква мозъчното оросяване, само че и защищава от поява на деменция.

5 Излагане на дневна светлина - Според редица проучвания, светлината подтиква кръвния поток на мозъка.

6 Дъвченето на дъвка - Освен че ви разрешава да бъдете по-спокойни, дъвката може фактически да усили притока на кръв в мозъка.

7 Прием на билки, стимулиращи мозъчното оросяване:
Гинко билоба Екстрактът от това антично растение е измежду най-известните натурални средства, което поддържа добра циркулация на кръвта в мозъчните съдове, което подобрява паметта и концентрацията и предотвратява събития от рода на инсулти. Благодарение на действието си билковият дестилат забавя прогресията при заболяването на Алцхаймер. Препоръчва се и на здрави хора за възобновяване на мозъчния тонус след изтощеност. Босилек Босилекът сполучливо подтиква мозъчната активност, усъвършенства паметта и кръвооросяването. Градински чай  Градинският чай (салвия) способства за положителното оросяване на мозъка, усилва паметта и работи успокоително върху нервната система. Левурда  Левурдата (див чесън) действа разширяващо върху кръвоносните съдове и спомага за повишаване на функционалностите на паметта. Жълт кантарион Жълтият кантарион улеснява оросяването на мозъка и тонизира цялото тяло. Арония  Известни са нейните качества да възстановява кръвното налягане, както и да защищава от атеросклеротини промени и ритъмни нарушавания.​


8   Хранене   - Храненето е от извънредно значение за мозъчното здраве. Знае се да вземем за пример, че потребни за мозъчната сила са пълнозърнестите храни – заради високия % фолиева киселина в тях. Зърнените храни задействат кръвоснабдяването на мозъка, а съдържащият се в тях селен противодейства на свободните радикали и поддържа мозъчните функционалности в качеството си на антиоксидант. 

Ето още храни, чиято консумация усъвършенства оросяването на основния мозък и мозъчната интензивност: риба, орехи, бадеми, боровинки, ягоди, къпини, семки – слънчогледови и тиквени, зелен чай, яйца, домати, авокадо, броколи, алено зеле, патладжан, кисело мляко, зехтин, естествен шоколад. От подправките, стимулиращи кръвоотока са: черен пипер, куркума, индийското орехче, риган, розмарин и канелата.

Симптоми на неприятен кръвен поток на мозъка

Непълноценното или едва оросяване на мозъка може да бъде породено от склеротични промени в съдовата система на този орган, както и в конвулсии на кръвоносните съдове по разнообразни аргументи. Ако мозъкът не се храни пълноценно с кръв, стартират отрицателни промени в мозъчната тъкан, които могат да се развиват постепенно, само че може да са изразени посредством остри събития от рода на инсулт.

Признаците за това, че мозъкът не се оросява пълноценно, могат да са световъртеж, постоянно главоболие, клатушкане и нестабилна походка, пристъпи на незаинтересованост, депресивни положения, влошена памет и централизация. 

Източници:

https://www.naturalnews.com

https://www.lekar.bg

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР