Как по-ефективно да се насочат парите от предприсъединителните фондове за

...
Как по-ефективно да се насочат парите от предприсъединителните фондове за
Коментари Харесай

Парите за Западните Балкани да се ползват по-ефективно

Как по-ефективно да се насочат парите от предприсъединителните фондове за страните от Западните Балкани. Това разискаха министър председателят Бойко Борисов и ръководителят на Европейската счете палата Клаус-Хайнер Лене на среща в Министерския съвет. Темата е в подтекста на приобщаването на страните от Западните Балкани към Европейски Съюз, осведомиха от Министерски съвет.

Борисов счита, че европейската вероятност на западнобалканските страни е от основно значение за стабилността и сигурността в района . Затова е значимо да се влага сериозен финансов запас . Според Борисов с вложения ще се помогне на одобряване на върховенството на закона, административната промяна, околната среда, инфраструктурата в тези страни . Той акцентира, че за евроатлантическия път на страните от Западните Балкани е нужна европейска поддръжка, с цел да се ускори районното съдействие във всички сфери.

 Има единодушие по отношение на декларацията за срещата Европейски Съюз - Западни Балкани в София
Има единодушие по отношение на декларацията за срещата Европейски Съюз - Западни Балкани в София

Всичките 28 членки са одобрили текстовете на декларацията

Близо 17 милиарда лева са отпуснати за интервала 2007-2020 г . като предприсъединителна помощ за страните от Западните Балкани.

Европейската счете палата регистрира, че като цяло тези средства се изразходват дейно, макар някои дефекти на националните органи , и са подкрепили стартиралите в тези страни промени. Клаус-Хайнер Лене предложи по-нататъшна поддръжка на районното съдействие и потреблението на политическия разговор за реализиране на резултати, изключително в региона на върховенството на закона и обществената администрация.

Еврофинансовият контрольор поздрави премиера Борисов за дейната му роля за процеса на интеграция на страните от Западните Балкан . Лене чака позитивни резултати след срещата на върха тази седмица в София .

Клаус-Хайнер Лене и българският представител в Европейската счете палата Илиана Иванова са в София за присъединяване в конференция . Тя е проведена в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР