Как пластмасови шишета, опаковки от шампоани и още отпадъци се

...
Как пластмасови шишета, опаковки от шампоани и още отпадъци се
Коментари Харесай

Тази вечер в Европейци Как в Португалия превръщат пластмасата в красиви градски мебели?

Как пластмасови шишета, опаковки от шампоани и още боклуци се трансформират в красиви градски мебели? Португалска компания дава втори живот на пластмасовите опаковки. Изглеждат като направени от дърво, само че в действителност избавят живота на хиляди дървета. В днешния епизод на описват Милена Кирова и Станислав Ангелов.

Светът е покрит с боклуци - до 2050 пластмасата в океаните ще бъде повече, в сравнение с всички риби. Щом за разлагането на една найлонова торбичка са нужни 500 години, то няколко живота не биха стигнали да изправим вредите, нанесени единствено за ден.



" Ние трансформираме пластмасата в профили, както можете да видите - имаме всевъзможни типове профили и вършим градско обзавеждане - пейки, маси, пътеки. Ние получаваме пластмасата, по-късно вършим асортимент, тъй като някои пластмаси не са толкоз положителни за нашето произвеждане. Имаме машини за сплескване, по този начин произвеждаме всички профили ", споделя Едуардо Карвальо - шеф интернационалните продажби и маркетинг.



Компанията на Едуардо работи с голям брой организации и получава големи количества пластмаса всеки ден. Хората, общините и страната припознават концепцията като идея.

" Това е добре за нас, за страната и за целия свят, тъй като по този начин можем да понижим потреблението на дървен материал от горите. Дървото изгнива след три-четири-пет години, а този материал може да издържи 20-40 или повече години без никакви вреди по него ".



Европа не вижда боклуци, а благоприятни условия във всеки жълт резервоар.

Гледайте целия епизод на " Европейци " довечера след централната емисия вести!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР