Как откриха изведнъж 1,5 млрд. лева в бюджета?! Румен Радев

...
Как откриха изведнъж 1,5 млрд. лева в бюджета?! Румен Радев
Коментари Харесай

Борисов попита: Как откриха изведнъж 1,5 млрд. лева в бюджета?!

Как откриха внезапно 1,5 милиарда лв. в бюджета?! Румен Радев е в Брюксел и по тази причина Василев се почувства свободен да признае, че бюджетът не е пробит. Това сподели като послание към симпатизанти на ГЕРБ при обиколката си в Перник през днешния ден Бойко Борисов.

Той описа на хората " една приказка - за приключенията на Асен Василев в чудния свят на държавните финанси... "

" Румен Радев отива в Брюксел и Асен Василев се почувства свободен, при което внезапно разгласи, че е разкрил 1,5 милиарда лева свободни в бюджета. Е, по какъв начин ги откри?! Нали ми пришиваха чекмеджета? А в този момент призна, че дефицитът ни е третият най-нисък в Европейски Съюз ", описа Борисов. Думите му идват в коментар на оповестеното от служебното държавно управление желание да се създадат планове за преизчисление на пенсиите, за което са нужни 1,5 млрд лв..

Борисов се включи в Перник в самодейността на младежката конструкция за боядисване на пейките и облагородяване на пътя към хижа Славей.

" Радев да пристигна да се учи. С един дрон ме шпионираше ", сподели още Борисов.

Лидерът на Съюз на демократичните сили в Пернишко Юлиан Ситарски подари икона на Борисов с думите, че е най-успешният български министър председател. " Бъдете здрав! Да ни водите в следващия триумф в името на България! ", прикани Ситарски от Съюз на демократичните сили.

Икона получи и Кирил Ананиев - лидер на листата на ГЕРБ Перник. " Като знаете, че ще е отново финансов министър и почвате да му се радвате ", пошегува се Борисов.

Бойко попита водача на Съюз на демократичните сили Перник Юлиан Ситарски давил през вчерашния ден е слушал финансовия министър конференцията...

" Слушах му нелепостите ", сподели Ситарски.

" Не. Не са нелепости. Ела Ананиев до мен да слушате суровата действителност на най-хубавото на най-хубавото на настоящето държавно управление. Може да го озаглавим: Приключенията на Асен Василев в чудния свят на държавните финанси ", сподели Борисов и взе лист от чантата с написани таблици и текст.

" Преди месец това момче сподели, че бюджетът е пробит и буферите са изчерпани. Румен Радев го беше пратил в Брюксел и в този момент споделя: Открихме 1.5 милиарда за спомагателни разноски. Къде ги откри, бе? В чекмеджета ли? Представяме си, че в Харвард учат интелигентни хора. Представяте ли си под какъв напън е подложен това момче, да приказва неприятно? ", добави Борисов.

" Това момче продължава: Дефицитът ни е третия най-нисък в Европейския съюз, дружно с държавния дълг ". Ама ура, бе, приятели. Даже бяхме втори. А по недостиг - първи ", показа още Борисов и продължи да цитира думи на финансовия министър от през вчерашния ден, че "... това ни дава една резистентност, с цел да можем да продължим държавните политики ".

" Ами тогава за какво ни стържете, бе, сладкиши? Защо желаете да ни стържете, че сме ви оставили милиарди ", пита водачът на ГЕРБ.

Борисов засегна и тематиката с данъчните инспекции. " Заради обществени изявления, данъчните стартират инспекции на Влади Горанов. Това добре. Но поради обществени изявления, новата власт споделя, че няма да стартира инспекции на Бойко Рашков ", добави Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР