Как от шевиците с втъкана мъдрост и емоцията и магията

...
Как от шевиците с втъкана мъдрост и емоцията и магията
Коментари Харесай

Фондация Българско танцово изкуство“ представя и подпомага ансамблите на България

Как от шевиците с втъкана мъдрост и страстта и магията на българския танц се стига до основаването на фондация в поддръжка на танцовото ни изкуство? Отговорът дават един от огромните хореографи Емил Генов и преподавателят по български танцов фолклор Борис Димитров.

Емил Генов е основател и живописен началник на отбор „ Зорница “. Наред с това слага театрални танци на фолклорни ансамбли и групи по света. През 2002 година Съюзът на българските музикални и танцови дейци го удостоява с оценката „ Златна лира “.

Борис Димитров преподава български танцов фолклор и провежда уъркшопове по национални танци от 22 години. Двамата дружно завъртат колелото на българското фолклорно завещание от шевиците, през музиката до танца. Те стоят в основата и на фондация „ Българско танцово изкуство “, чиято цел е търсене, запазване и разпространение на българския танцов фолклор посредством осъществяване на начинания и планове, с които да се подкрепя активността на групи за танцов фолклор. Такъв е замисълът  на „ Фолклорната танцова гледка “, която ще се организира през 2018 година в 10 български града. В нея ще вземат участие професионалните ансамбли на България, както и разнообразни самодейни сформира.

Емил Генов и Борис Димитров описват за първи път пред Радио София за идната самодейност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР