Как очакват властите да се интегрират хората, когато ги настаняват

...
Как очакват властите да се интегрират хората, когато ги настаняват
Коментари Харесай

Олена Коцева, „Мати Украйна“: Настаняването на бежанците в хотелите беше огромна грешка

Как чакат управляващите да се интегрират хората, когато ги настаняват в 5-звезден хотел? И вие да сте, и вие ще отидете на хотел и нищо няма да вършиме – нито ще учите български език, нито ще търсите опция за работа.

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime Олена Коцева, ръководител на Сдружението на Украинските Организации в България „ Мати Украйна “. Според нея настаняването по хотелите е било голяма неточност. 
Това, което се беше случило в самото началото, когато българинът с добра душа и сърце отворите вратите на личните си жилища и ги одобри вкъщи си, от дълго време завърши, тъй като явно на всички им е тежко да живеят в тези времена.
„ Всеки си има лични граници на опциите. Не можем да упрекваме безусловно никого, само че доста хора са получили заслон точно по този метод “, добави Коцева.

Тя акцентира, че по-малко от половината от общо 110 хиляди украински бежанци, получи протекция в България, са настанени в хотели, до момента в който останалите от дълго време живеят най-много в жилища на свободен наем.
Във всички страни по принцип са раздавани пари на бежанците, а тук в България беше подсилен само и единствено хотелиерският бизнес.
Коцева даде образец с частна самодейност в село Дрен, където украински бежанци биват интегрирани без намесата на страната.

„ Никой от нас не е чул по какъв начин са усвоени парите, които са пристигнали от Европейски Съюз “, уточни още Коцева.

Тя е безапелационна, че управляващите нямат явен проект за деяние във връзка с интеграцията на украинските бежанци.
Много хора към този момент се върнаха в Украйна, тъкмо тъй като тук няма никаква стратегия и проект какво ще се случва с тези хора. Дори от психична позиция това за един емигрант е необикновено мъчно, тъй като те въпреки всичко са били под обстрели и бомбардировки, изгубили околните си.
По думите на Коцева в останалите страни от Европа от първия ден, когато са пристигнали бежанци на тяхна територия, са почнали да дават пари на бежанците за стеснен интервал от време, с цел да може те сами да възнамеряват къде и по какъв начин да отседнат.

„ Бежанците, с цел да бъдат душевен постоянни би трябвало да знаят какво ги чака – в този момент, на следващия ден, вдругиден “, акцентира Коцева.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР