Как обвиняемият за аферата с източените 53 млн. лева Борислав

...
Как обвиняемият за аферата с източените 53 млн. лева Борислав
Коментари Харесай

Как е ставало точенето на милионите за АМ Хемус - свидетелски разказ

Как обвиненият за аферата с източените 53 млн. лв. Борислав Колев в действителност е работил по схемата? Хора, на чието име е основана фирма-бушон, през която са минали част от парите, дадоха детайлности пред камера.

Влезлите без да схванат схемата са брачен партньор и брачна половинка – Камен Иванов и брачната половинка му Ина. Те живеят оскъдно, Иванов работи на парче, когато има работа някъде по градежи. Пред Нова телевизия той описа, че се познавал от дълго време с Борислав Колев и му имал цялостно доверие.
Разплитането на чорапа " Хемус " или по какъв начин бай Ставри чака посетители
Асфалт не се яде, споделяха по-бедните българи, когато Бойко Борисов засипваше аудиторията с първи копки, отрязани лентички от всякакви учас...
Прочети повече
Според описа на Иванов, преди 2 години Колев му направил предложение – да му трансферира компания, с цел да работи по градежа на автомагистралата сред МЕздра и Ботевград. Тази компания е една от " бушоните " в схемата с Автомагистрала " Хемус " съгласно обществено оповестените до момента данни от следствието. Припомняме, че ГДБОП и Министерство на вътрешните работи оповестиха при започване на ноември за скица с 5 компании, през които са теглени в брой милионите и най-после са стигнали до един човек – обвиняването към този момент е, че това е Борислав Колев. Фирмата е чиста, по този начин ни сподели Боби, споделя Камен Иванов. Той отхвърля да е влизал с пари във въпросната компания, която е с капитал 5000 лв..

В последна сметка дамата на Камен – Ина, подписва пълномощие като шеф на компанията за различен човек, който се разпорежда с компанията. Този човек най-вероятно е един от хората, теглили милионите от банка. Искахме пълномощното да е без право на банкови заеми и лизинги, споделя Камен, само че отново приел на доверие, че е по този начин.

Камен споделя и друго – Борислав Колев му намерил работа и то на лот 5 от Автомагистрала " Хемус ", секторът сред Ребърково и Мездра. Това е един от лотовете, за които служебният районен министър Виолета Комитова и екипът ѝ настояват, че е почнала работа без план и без подробни устройствени проекти, даже има проблеми с отчуждаването на парцели. Борислав обаче твърди, че работил по лот 5 – наел още хора, давал им по 50 лева отплата и 5 лева оставали за него. А за жена му Ина се пазарили да взема по 500-600 лева като шеф на компанията, за която в този момент проверяващите настояват, че е бушон.

Още: Директорът на ГДБОП упрекнат от прокуратурата в напън по делото " Хемус "
Борислав Колев уточни имена на забъркани лица в източването на " Хемус "
Обвиняемият за източване на Автомагистрала „ Хемус ” Борислав Колев даде дълги и подробни пояснения, като изложи своята версия, включител...
Прочети повече
Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР