Как община край Пловдив, която допреди няколко години беше пред

...
Как община край Пловдив, която допреди няколко години беше пред
Коментари Харесай

Общинска сбирка в петзвезден хотел: Заседанието на общ. Родопи предизвика недоволство

Как община край Пловдив, която допреди няколко години беше пред банкрут, реши да изнесе съвещанията си на общинския съвет в петзвезден хотел край морето?

" Залата на общински съвет " Родопи " се намира в подземието, на към 3-3,30 метра подземен. Това е нашата зала, няма нито един прозорец. Без дневна светлина... пропита общо-взето от влага и от зловония ", изяснява пред Георги Цанков, който е ръководител на Общинския съвет на Родопи.

Именно залата за съвещания на Общинския съвет е повода за ръководителя му да предложи необикновената дестинация за изнесеното съвещание - петзвезден хотел в Слънчев бряг. По думите му следва напрегната работа.

" На тази сесия ни предстоят 99 точки. Очакваме и няколко спомагателни. Това са 5-6 часа работа непрекъсната ", изяснява Цанков.

26-те общински съветници ще нощуват две вечери против 2700 лв.. " Като хотел предлагаме на всички държавни институции преференциални цени ", изясняват от комплекса.

" Всъщност става въпрос за две нощувки по 55 лв.. Съгласете се, че сътрудниците от общинския съвет, които получават хонорари към една минимална заплата - това е един дребен жест ", изяснява Цанков.

" Най-важното е да се знае, че никога не ме е позор и никога не считам, че съм навредил на ползите на всички поданици и данъкоплатци в община Родопи ", добавя той.

" Шокирана бях. В интерес на истината хвана ме позор, като видях хотела, че е пет звезди... От хората. Тъй като ние не сме села с пет звезди. Имаме прекалено много проблеми, с цел да си позволим ние да заседаваме по Слънчев бряг ", разяснява общинският консултант Лидия Гимишева.

Атанас Бояджиев инициира гражданска подписка против изнесеното съвещание. " Това е разсипничество и харчене на средства. Защото с изключение на нощувките в тази цена не е включено изхранването, не са включени пътните разходи, които ще бъдат в допълнение платени и на всеки един общински консултант ", изяснява той.

Много от улиците в обитаемоте места на община Родопи наподобяват като лунен пейзаж. Затова не е учудваща реакцията на гласоподавателите, които са недоволни.

От 5-звездния хотел, в който е сниман и паметен български сериал, прецизират, че оферират всички улеснения за делова работа. " Ние им осигуряваме надлежно помещение, зала, в която да съвещават в посочения интервал, надлежно и изхранване - закуска, обяд и вечеря ", разяснява Баяр Бекир, който е маркетинг управител на хотелския комплекс.

Във вторник следобяд, след изключителна среща, общинският съвет анулира плануваното за 4 юни изнесено съвещание в Слънчев бряг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР