Как някой може да докаже, че наистина идва от държавата,

...
Как някой може да докаже, че наистина идва от държавата,
Коментари Харесай

„Райънеър“ качва в самолета с образователен тест

Как някой може да потвърди, че в действителност идва от страната, с чийто опаспорт се показва? „ Райънеър “ взеха решение казуса с въвеждането на изпит. Заради увеличението на случаите на пътешестване с подправени южноафрикански паспорти английската компания е въвела проби с 15 общообразователни въпроса, на които подлага съмнителни пасажери. Пита се, да вземем за пример, кой е най-високият връх в ЮАР или от коя страна на пътя се кара.

Не всеки собственик на южноафрикански паспорт е подлаган на изпит, единствено тези, които провокират подозрение у пресонала, обясниха от самолетната компания, откакто „ Файненшъл таймс “ написа за екзотичния способ.

Идеята обаче провокира огромна рецензия, тъй като пробата е на африкаанс, а това е езикът на апартейда и доста чернокожи отхвърлят да го приказват. Освен това африкаанс е едвам третият по разпространяване език в страната след зулу и кхоса и надалеч не всеки южноафриканец го владее. В ЮАР се приказват 11 езика. Говорещите африкаанс пък упрекнаха „ Райънеър “ и че самият тест е цялостен с правописни и граматични неточности.

Изпитът се поставя от летящи за Англия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР