Как най-бюджетно да прекарате почивката си в Гърция? Цените за

...
Как най-бюджетно да прекарате почивката си в Гърция? Цените за
Коментари Харесай

Как най-бюджетно да прекарате почивката си в Гърция

Как най-бюджетно да прекарате почивката си в Гърция? Цените за сянка на плажа варират сред 4 и 5 евро в Северна Гърция през този сезон, като включват фрапе и вода. За двама души обща сметка от 10 евро може да бъде реализирана в очарователното гръцко село Неа Ираклица, което разполага с плаж с дължина 2 километра. Срещу тази сума посетителите могат да се насладят на 2 шезлонга, 1 чадър, 2 стола, 2 фрапета и 2 бутилки вода. Сравнявайки ги с цените от предходната година, те остават съвсем непроменени с минимални разлики.

В региона на Кавала притокът на български туристи продължава.

Налични са разнообразни варианти за настаняване, като да вземем за пример наем на студио в Неа Перамос, покрай плажа, започващ от 78 евро на вечер за двама души. Цената може да падне и до 70 евро на вечер, когато резервацията се направи по-рано или посредством платформа за онлайн резервации. Въпреки това, изборът сега е стеснен заради известността на курорта измежду фамилиите с деца.
Нощувка за двама в хотел в центъра на Неа Ираклица, в това число закуска, коства почти 100 евро, в случай че резервацията се направи в последната минута през туристически платформи. По-рентабилен вид е да отседнете в квартира, макар че настоящият избор е относително стеснен. Вечеря за двама в таверните нормално варира от 45 евро. Порция октопод в ресторант в центъра на Неа Ираклица коства 15 евро, само че не очаквайте щедро количество. Скаридите костват към 7 евро, а обичайните гръцки пържени тиквички са на цена сред 4,50-5 евро. Бирата се предлага на цени от 3,50-4 евро.

Съществуват и по-бюджетни благоприятни условия за изхранването.

В капанчетата в центъра на Неа Врасна гиросът върви сред 4,50 и 6 евро, според от грамажа и типа. Почти на същата цена се предлага и сувлаки.
Много българи са разкрили метод да спестят пари по време на почивката си, като наемат къщи с изцяло оборудвани кухни и сами подготвят храната си. Тези къщи могат да бъдат открити покрай огромни села. Където има супермаркети, предлагащи огромно многообразие от артикули на рационални цени.
В тези супермаркети можете да намерите всичко – от пресни плодове и зеленчуци до разнообразни типове меса и риба. Цените нормално са доста по-ниски спрямо курортните региони. Например кг домати коства единствено 1,50 евро, до момента в който сувлаки. Приготвени от прясно свинско месо, предопределено за печене, коства 5,99 евро за кг. Пилешката версия е на цена от 9,99 евро за кг.

Как най-бюджетно да прекарате почивката си в Гърция 23.06.24 10:11 ИЗВЪНРЕДНО! Турист почина в Стара планина 23.06.24 09:46 Тик-ток звезди на прицел: Национална агенция за приходите ги погва за налози 23.06.24 09:35 Калина Андролова: Най-тежкият проблем за България е антиселекцията и образуването на политически елити 23.06.24 09:12 Около 150 000 души участваха в антиправителствена проява в Тел Авив (ВИДЕО) 23.06.24 08:57

Като пазарят и готвят сами, туристите могат доста да понижат разноските си за храна. И да се насладят на повече пари за други действия по време на ваканцията си, като разглеждане на забележителности или водни спортове.

За тези, които не желаят да мият чинии след вечеря в квартирата, се предлага сготвено от топлата витрина, като избора отнасяш у дома в пластмасова кутия. Гръцката салата в тарелка. Купена от магазин с подготвени храни, излиза 4,50 евро.

Източник: „ Марица “

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР