Как можем да се възползваме от тази нова мода в

...
Как можем да се възползваме от тази нова мода в
Коментари Харесай

Цветни блокове: как да приложите тази нова тенденция във вашия дом

Как можем да се възползваме от тази нова мода в нашия дом?

Цвят, цвят и още цвят за вашите стаи е предлагането на тази наклонност в интериорния дизайн, наречена цветни блокове. Както подсказва името му, той предизвиква потреблението на живи и добре дефинирани цветове в пространствата на къща или апартамент.

Крайният резултат може да е дръзновен и самоуверен, само че повярвайте ни, че си коства да опитате. Далеч от монохроматична палитра, цветният блок предизвиква контрастност от тонове, които могат да бъдат приложени към стени и мебели. Да забележим по-подробно защо става въпрос.

Цветни блокове- съществени характерности

Въпреки че стартира да се употребява преди няколко години, сега той постанова мощна наклонност в света на декорацията. Както подсказва името му, той моли към потреблението на цвят в неговия оптимален искра.

Води началото си от стилните сцени още през 2000 година, когато стана съвременно да се съчетават облекла с разнообразни цветове. Например зелено сако, алена риза и жълти панталони бяха на мода.

В този смисъл декорацията приема тези хрумвания и приветства цвета, само че не всеки цвят, предпочитайки светли, живи и ярки тонове. Целта е да се даде живот на пространството.

В този случай ще се опитаме да оставим настрани пастелите и омекотените хроматични гами, с цел да се обърнем напълно към класическите и по-скоро чисти цветове. Идеята на тази декоративна техника е да комбинира блокове от цветове по съразмерен метод, т.е. те да са свързани между тях и да се допълват.

Първото му преимущество е, че като цяло не следва правила или кодекси, а разчита на въображение и персонален жанр за украса. Неутралните тонове към този момент не отиват? Да, те към момента са в действие и внасят малко ред в тази цветна детонация.

Цветни блокове- по какъв начин да ги съвместим вкъщи

Можете да го прилагате където желаете и по метода, който ви е най-удобен. Като цяло е всекидневно да се избира главен цвят, който ще заема значимо място. Не забравяйте, че те са елементарни цветове, които не показват никакви рисунки.

Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да изберете стая в къщата, с цел да приложите техниката. Няма желания. Това може да бъде кухня, столова или даже спалня. След като знаете какво място ще ремонтирате, би трябвало да се концентрирайте върху няколко квадратни метра от това място.

След това можете да изберете да оцветите стена, мебел или под. Тогава ще забележим какви варианти имаме.

В случай, че не желаете да изберете цвят, който е прекомерно ослепителен, можете да изберете по-мек цвят от определената палитра. Това е добър метод да започнете и ще забележите смяната по същия метод. В последна сметка ще разчупите монотонността.

Цветни блокове в композиция с мебели

Добър метод да започнете да употребявате тази дизайнерска техника е посредством мебели и отвори. В този случай можете да нарисувате мебел с цветни линии, т.е. на блокове.

Казваме „ линии “, само че може да бъде цялостна част от него, чекмеджета, лавици или порти. Ако това е скрин, чекмеджетата ще дефинират цвета, до момента в който при мебел с малките врати могат да бъдат малките врати, които следват цветна шарка.

Що се отнася до отворите, класика в стила color block е боядисването им в половин цвят, в това число рамката, когато е допустимо. Още повече, че цветът, който отива на вратата, може да се разпростре и върху една от стените и резултатът от този блок би бил страховит.

От друга страна, можете да облечете диван с калъф в доста натоварен цвят и да го контрастирате с възглавници в разнообразни нюанси. Килим, одеяло или пердета, които обливат стаята с цвят, също са повече от годни.

Стени с цветни блокове

Сега е ред на стените и да прегледаме по какъв начин можем да ги обработим, с цел да реализираме този украсителен жанр. Като за начало специалистите по декориране предлагат мощният цвят да се сложи от средата на стената надолу, а не противоположното. По този метод горната част на стената и тавана не престават със ярък звук и образното не се насища.

Друг метод за боядисване на стена с пъстър блок е с геометрични фигури от определения звук и другите му гами. Например, можете да извършите квадрати и да ги боядисате в лилаво, зелено или алено. Също по този начин могат да се употребяват наклонени или диагонални фигури и се реализира добър резултат.

И най-после, можете да приложите този жанр, с цел да наблегнете някои архитектурни характерности на къщата си. Боядисвате арки, колони, стълби, корнизи.

Прочетете още: 5 хрумвания за украса на всекидневна стая, Подгответе терасата за лятото с неповторим интериор (СНИМКИ)

Инфо: Interior Design, Interior Decorating, Trends & News (interiorzine.com) https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР