Как можем да окажем първа помощ на дете, ако получи

...
Как можем да окажем първа помощ на дете, ако получи
Коментари Харесай

Как да окажем първа помощ на дете, ако получи топлинен удар

Как можем да окажем първа помощ на дете, в случай че получи топлинен удар, изясни експертът по детски заболявания в Клиниката по педиатрия ма Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Лозенец “ доктор Диана Ненчева – Миличевич.

„ Първото нещо, което би трябвало да създадем, е да изведем детето от горещото място или да го скрием на сянка. След като спрем главния настоящ фактор, би трябвало да се заемем с охлаждането. Ако наоколо има лед или студена вода, би било най-добре да ги сложим на главата, гърдите и подмишниците на потърпевшия, с цел да го охладим по-бързо “, изясни лекарката.

По думите ѝ, в случай че потърпевшият е в схващане, би трябвало да му предложим охладени течности. „ Можем да помогнем при безоблачен и топлинен удар, само че в никакъв случай не знаем дали индивидът, на който оказваме първа помощ, няма и други болести – по тази причина е значимо да повикаме Бърза помощ на телефон 112 “, добави лекарката.

Тя сподели още, че топлинният удар е животозастрашаващо положение, при което тялото не може да контролира температурата си.

„ Слънчевият удар е тип топлинен удар, породен от несъразмерен престой на слънце. Телесната температура може да се увеличи даже и над 41,1 градуса и да докара до увреждане на мозъка, в случай че не се окаже спешна помощ. В детска възраст топлинен удар може да се получи при дейна игра на слънце или в горещо пространство, а също по този начин и в случай че детето е оставено или забравено в кола. Проучвания демонстрират, че още в първите 30 минути при престой на слънце, температурата в колата може да доближи над 65 градуса “, изясни още доктор Диана Ненчева – Миличевич.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР