Как може президентът да има кандидат за председател на БСП?

...
Как може президентът да има кандидат за председател на БСП?
Коментари Харесай

Крум Зарков: Колкото съм джендър, толкова съм и кандидат на Радев за председател на БСП |

Как може президентът да има претендент за ръководител на Българска социалистическа партия? Колкото съм джендър, толкоз съм и на Румен Радев претендент. Това са несериозни неща, съобщи Крум Зарков пред бТВ.

Той изясни, че чака да има " хейт, тролски интензивности, конспирации " и това не го учудва.

Зарков добави, че се, тъй като партията може доста повече и тези избори са посочили, че би трябвало да настъпи смяна: " Мисля, че би трябвало ново лице, нова атмосфера, а не непрекъснати кавги ".

На въпрос по какъв начин желае да бъде определен за ръководител - от Конгреса или директно, Крум Зарков отговори, че взе участие в процедура по директен избор и  всеки член на партията би трябвало да реши какъв да е ръководител.

За думите на Корнелия Нинова, че Зарков е последовател на Истанбулската спогодба, той съобщи, че не е правилно. " Настоявал съм това да не бъде знамето на партията. Българска социалистическа партия има надалеч по-важни проблеми, с които да се заеме в страната. Настоявал съм да не се крием зад измислени тематики, когато би трябвало да се заемем с проблемите на хората ", сподели той.

" Това е джендър-мания, когато се бориш с измислени врагове, а не се изправиш против същинските, които са бедността, корупцията и така нататък Това играеше 3 години роля на димка ", безапелационен е Зарков. 

Относно думите на Румен Гечев, че, претендентът за ръководител на Българска социалистическа партия съобщи, че не може да отговори дали е по този начин, тъй като е бил участник единствено в една от тематиките по време на съдружните договаряния - в бранш правораздаване. 

Зарков разгласи, че поддържам съдружното съглашение, само че не трябва да се подхожда по метод, по който всяко министерство да стане под феодално притежание на някоя от партиите: " Били сме очевидци на това. Трябва идващото държавно управление да резервира образа на своите партии и да действа дружно, а не да разпарчетосва властта ". 

По думите му всеки министър би трябвало да си каже, че е подобен, с цел да извърши съглашението, което четирите политически сили са подписали и да търси поддръжката на всяка една от тях. 

Крум Зарков изясни и че няма да заеме никакъв в бъдещото държавно управление. " Не взех решението да бъда претендент за най-важния пост в Българска социалистическа партия леко и съм се посветил на тази задача. Ще извършвам парламентарната си задача, там където групата реши, че мога да бъда потребен. Имаме потребност от държавно управление ", сподели още той.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР