Как може на ГКПП Капитан Андреево, в помещения на държавата,

...
Как може на ГКПП Капитан Андреево, в помещения на държавата,
Коментари Харесай

``За 10 години на камерите на ``Капитан Андреево`` няма нито един запис`` -

Как може на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", в пространства на страната, където се прави надзор, да няма камери и да няма нито един запис? Това е един въпрос, на който нямаме отговор. Изпратеният от нас полицейски екип откри, че трите камери там са наведени надолу, а кабелите им не водят наникъде.

Това заяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов пред bTV във връзка абсурда за пропуснатите изгоди за страната от граничния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и предлаганите подкупи на шефа на БАБХ.

" Ние се опитахме да разберем къде въобще са вързани камерите - отговор не ни беше даден. Една седмица търсехме накъде водят кабелите. Най-накрая, когато разбрахме, че не можем да го установим, изпратихме сътрудници от полицията да ревизират. Екипът откри, че има три камери, наведени надолу и кабелите не водят наникъде. Това е бутафория - там няма нито един запис, нито една минута за последните 10 години! ", съобщи Христанов.

В понеделник депутатът от Политическа партия Росен Костурков заяви, че представител на компанията на " Евролаб ", която оперира на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", е предложил. Костурков твърди, че парите са препоръчани от някогашен народен представител за компанията, която от 10 години реализира всички действия по санитарния надзор на границата, да резервира активността си.

По думите на Костурков компанията е била определена по " неразбираем метод " през 2012 година от тогавашния министър на земеделието Мирослав Найденов от ГЕРБ. Договорът е изминал в края на ноември 2021 година, а на 31 декември 2021 година, зам.-директорът на БАБХ подписва нов контракт с " Евролаб " при " неразбираем конкурс и при безспорна възбрана на новия министър на земеделието да се подписват контракти ".

Днес зам.-министърът на земеделието Иван Христанов съобщи, че обстановката на " Капитан Андреево " е, меко казано, сериозна:

" Странна обстановка от 10 години се сбъдва на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", най-сериозната ни граница - контролно-пропускателен пункт сред Азия и Европа с голям трафик. Най-накрая застава една частна компания монополист, виновна за безусловно всичко, с изключение на тясно профилираната активност по санитарния надзор. Смущава ни, че там от 10 години имаме частна компания, която не покрива съвсем нито един аршин за оценка на риска. "

Христанов съобщи, че методът, по който се развиват събитията през последните четири месеца и огромната медийна акция против него в последната седмица го кара да си зададе въпросът кой стои зад това: " Една дребна компания няма ресурса да извърши сходно нещо. "

" Затова сътрудници от " Продължаваме промяната " няколко пъти обявиха, че зад това стои нещо по-голямо - ползи. Отнемаме ползи на ясно много по-високо равнище от тази компания, които биват наранени ", сподели той.

Иван Христанов съобщи, че от Министерството на земеделието упорстват на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " да има непрекъснато полицейско наличие, до момента в който въпросът не се обясни.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР