Как може ЕС да стимулира иновациите, за да се възползват

...
Как може ЕС да стимулира иновациите, за да се възползват
Коментари Харесай

Мария Габриел: Амбициите ни за цифрова Европа изискват също толкова амбициозни инвестиции

Как може Европейски Съюз да подтиква нововъведенията, с цел да се възползват хората и предприятията от новото потомство технологии беше тематиката в центъра на конференцията на високо ниво в Брюксел " Създаване на нашето цифрово бъдеще: предизвикването на цифровата гражданска война ".

Мащабният конгрес откриха българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни. Те дадоха и конференция, на която обобщиха основните въпроси, очакващи отговори от вземащите решения, тъй че да се построи същински работещ дигитален обединен пазар в интерес на европеиското общество и стопанска система, написа novini.bg.

Комисар Мария Габриел подчертава на това, че би трябвало да се влага в европеиския дигитален потенциал, с цел да се подсигурява непрекъснатост на европеиския разцвет. Такава е задачата на амбициозната стратегия на Европеиската комисия, стартирала през 2015 година

" Премахването на роуминга, прекратяването на несправедливото блокиране на географски принцип и гарантирането на преносимостта на цифровото наличие Европа станаха осезаема за всички наши жители и предприятия. Пътят обаче не стопира дотук. Само за два дни – 25 и 26 април, представяме огромен нов пакет от амбициозни ограничения за подкрепяне завършването на цифровия обединен пазар. Трябва да свършим още доста работа за доста малко оставащо време. От няколко месеца работим в интензивен темп, с цел да дадем на европеиските консуматори високо равнище на отбрана онлаин, на предприятията опция да се възползват от цялостния капацитет на интернет, в това число посредством свободно придвижване на цифровите артикули и услуги оттатък националните граници ", уточни еврокомисарят. Тя открои няколко от новите оферти в пакетите, като да вземем за пример тези в региона на изкуствения разсъдък, електронното опазване на здравето, битката с дезинформацията онлаин, връзките платформи-бизнес, електронните съобщителни мрежи и услуги.

" От решаващо значение е упоритостите ни да бъдат съпроводени от вложения, също толкоз амбициозни. Нуждаем се от многогодишна финансова рамка, отразяваща значимостта на единния дигитален пазар за нашите жители и предприятия. В този развой са основни съдействието и постигането на компромис сред европеиските институции, дейното присъединяване на държавите-членки и на промишлеността. По-важният въпрос е не какъв брой са средствата, а къде и защо се влагат. Отстоявам общоевропеиски метод, основаващ се на полезности, с съответни изгоди за жителите и бизнеса, които не разрешава нито един да остане изключен ", съобщи българският еврокомисар.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР