Как може една държава да се остави пари само за

...
Как може една държава да се остави пари само за
Коментари Харесай

Николай Василев: Последните години имаме ляв популизъм, прахосничество и нулеви реформи

„ Как може една страна да се остави пари единствено за 10 дни напред имаме? Във фискалния запас остават към 2 милиарда лева Това за мен е неприятно ръководство и за едно домакинство, и за една компания, камо ли за една страна. “

Това сподели в студиото на Euronews Primetime Николай Василев – някогашен вицепремиер и министър на стопанската система.

„ Не сме имали подобен интервал. За мен това е неприятен интервал за страната “, уточни той.
За последните 27 години не сме имали интервал, в който толкоз доста пари да прахосваме без никакви промени, да има все по-големи разноски, да има големи дефицити и дългът на страната да пораства с 5-6 милиарда лв. всяка година.
Николай Василев – някогашен вицепремиер и министър на стопанската система

„ За мен политиката на ляв популизъм, разточителство, задължения дефицити, големи разходи и нулеви промени не е вярната политика. Не знам дали някой ще успее да я обърне, тъй като това е доста мъчно. Тоест, като засилиш шейната по пързалката надолу, доста мъчно успяваш да я спреш. Трябва някой да има смелостта един ден да го направи “, акцентира Василев.
Това са хората, които най-вече харчиха в историята на България от хан Аспарух до момента.
Николай Василев – някогашен вицепремиер и министър на стопанската система

За последните четири години държавните разноски се усилиха двойно “, означи някогашният министър на стопанската система.

„ Българските данъкоплатци от цялата страна заплатиха дълга на топлофикация София на най-богатия град. Защо? И това ли го има в бюджета? Няма го, несъмнено “, разяснява още Василев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР