Как може един учител да задържи вниманието на учениците в

...
Как може един учител да задържи вниманието на учениците в
Коментари Харесай

Как се преподава днес? Елате да видите и да се посмеете с пиесата „Българската литература NAKRATKO“

Как може един преподавател да задържи вниманието на учениците в час по литература?

С твърдоглавие и досетливост – като безусловно играе творбите и биографиите на създателите! Заповядайте да видите по какъв начин се случва това и да се посмеете на премиерата на „ Българската литература NAKRATKO ” на 2 февруари (четвъртък) от 19 часа в зала „ Тончо Русев “ на Културен дом НХК.

Постановката е с създател Иво Сиромахов и споделя за неуместната обстановка в българското обучение и нелепостите, с които се сблъскват възпитаници и учители. Режисьор на творбата е Златомир Молдовански, художник-сценограф Ивелина Минева, а музикалното оформление е дело на D-Trax.

Премиерата в Бургас се случва с помощта на Продуцентска къща „ Ажур Пико ” и Културна организация „ Арт ателие ” на Маруся Русева, която неслучайно е подбрала точно тази пиеса да гостува на този ден в родния ѝ Бургас.

Ден по-късно, на 3-ти февруари, нейното „ Арт ателие “ отбелязва 12-ти рожден ден. За миналите години Маруся е сбъднала на сцените в област Бургас над 500 събития, посетени от стотици хиляди фенове. Нейната просвещенска задача е тясно обвързвана идеологически с постановката „ Българската литература NAKRATKO ”, която подчертава върху особеностите на актуалното обучение. На сцената на НХК публиката ще види в ролята на трима изтерзани, само че усърдни учители – Мария Игнатова (за която това е дебют на театрална сцена), Ненчо Илчев и Антоан Петров.

Изправени пред предизвикването да преподадат българската литература атрактивно и съвременно, тъй че да бъде разбрана от актуалните възпитаници, те избират занимателен метод. Всеотдайно разиграват споровете сред Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник сред Яворов, Лора и Мина и вършат инсценировки на моменти от „ Под игото “, „ На браздата “, „ По жицата “.

Постигат ли задачата си? Заповядайте да разберете сами! Елате да гледате премиерата, която ще разсмее всеки от сърце, улавяйки тъкмо с горчива подигравка моменти от битието на българското обучение. Билети за представлението ви чакат на касата на НХК. За повече информация и резервации: 0894 898 098 Маруся Русева (Арт ателие).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР