Как може да претендираш, че си опозиция, като в същото

...
Как може да претендираш, че си опозиция, като в същото
Коментари Харесай

Цветанов: Ако всички избори дотук са били фалшифицирани, как тогава е избран президентът?

Как може да претендираш, че си съпротива, като в това време не искаш да представляваш гласоподавателите си в Народното събрание. Именно Народното събрание е единствената законна българска институция, където опозицията може да управлява изпълнителната власт и да кара министрите да им се регистрират. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се организира във Велико Търново. Организатори на форума са взаимно Жени ГЕРБ, Фондация „ Конрад Аденауер “ и Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “. В рамките на събитието Цветанов изнесе лекция на тематика „ Европа през призмата на идните избори “.

„ Не знам по какъв начин електоратът на Българска социалистическа партия посреща в този момент националните им представители по места. По време на предизборните акции за парламентарни избори ние не се ли борим да вкараме оптимално огромен брой депутати в Народното събрание и тогава всяко едно място е значимо. А какво виждаме през днешния ден – Българска социалистическа партия с лека ръка напуснаха Народното събрание и техните гласоподаватели нямат своето посланичество “, показа Цветан Цветанов и добави, че в Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ръководи еднолично и в структурите на партията има огромен боязън.

Председателят на ПГ на ГЕРБ акцентира, че забележимите резултати от работата на ГЕРБ са увеличените приходи, които тази година бяха увеличени с 10%, като упованията са следващата година още веднъж да има нов 10% растеж. „ Икономиката бележи растеж, редица инфраструктурни планове се осъществят, а безработицата и сивият бранш доближават рекордно ниски равнища. Какви са забележимите резултати от работата на Българска социалистическа партия – присъединяване в приватизацията и унищожен банков бранш “, изясни той. Цветанов попита по какъв начин може един политик да претендира, че е неутрален проверяващ публицист. По думите му Елена Йончева обича да приказва за корупцията, само че нищо не споделя за ограниченията против прането на пари. „ Не бива да забравяме, че точно Българска социалистическа партия, които са трансформирали в мантра изказванието, че властта е корумпирана – имат депутат, който има публично повдигнато обвиняване от българската прокуратура за най-тежкото политическо закононарушение – пазаруване на гласове “, означи той.

По думите на Цветанов е доста тъпо, че към тона на Българска социалистическа партия се е включил техният президент и неофициален водач Румен Радев. „ Нинова си разреши през вчерашния ден да каже, че всички избори до момента са били фалшифицирани. Нима следователно Румен Радев е определен за президент нелегитимно? Нима парламентарните избори през 2017 година, извършени от доминираната от Българска социалистическа партия ЦИК и служебното държавно управление на Българска социалистическа партия, също са били компрометирани? “, попита зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов изясни, че Българска социалистическа партия вършат брилянтни операции. Той сподели, че през 2013 година за първи път в историята денят за размисъл е бил изопачен и то от дамата, която през днешния ден брани толкоз гневно честността на изборите и справедливия избирателен развой – омбудсманът Мая Манолова. „ Лъжа е, че с измененията в Изборния кодекс се лимитира правосъдният надзор върху изборния развой и тази неистина бе опровергана от самия ръководител на Върховен административен съд Георги Чолаков. Отделно в член 120 на Конституцията ясно е написано, че всички административни актове на ЦИК са обжалваеми “, безапелационен бе ръководителят на ПГ на ГЕРБ. По тематиката с новия състав на ЦИК, Цветанов разясни, че ГЕРБ се е съгласила да се започва процедурата за избор на нов състав, с цел да се пресекат операциите, че се готви служебна победа на вота. „ Ние в този случай заложихме на приемствеността. А какво направиха Българска социалистическа партия – от досегашните шестима членове в ЦИК те предложиха единствено на един да резервира позицията си “, разяснява той и показа, че от хора от Българска социалистическа партия знае, че Корнелия Нинова е разчистила хората на Мая Манолова и Михаил Миков, тъй като не може да си разреши те да съставляват едноличното й ръководство в ЦИК.

Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че с прехвърлянето на един милион архивни единици от архива на някогашната Държавна сигурност на комисията по досиетата, което се случи при започване на първия мандат на ГЕРБ – е било изпълнено едно от най-големите стремежи на българското общество и към този момент се знае кой кой е в българската политика. „ Доскоро нямаше политика в областта на образованието, която да е ориентирана към разкриването на истините за комунизма. Цяло едно потомство израсна без да знае какво правеха комунистите, по какъв начин се отнасяха към хората с друго мнение и кои през днешния ден са техните наследници. Ние обаче сложихме завършек на това и дадохме на българските деца най-ценното нещо – истината “, акцентира той и благодари на просветния министър Красимир Вълчев, че проучването на комунизма към този момент е заложено в учебниците.

Цветанов означи, че когато ГЕРБ ръководи – гласът на България се чува в Европа. „ Важно е да бъдем дейни на изборите. В момента на европейско равнище се води борба против националпопулизма и спор дали да се запазят обичайните европейски полезности. В тази борба всеки глас е значим “, сподели той и като образец за работата на евродепутатите от ГЕРБ в полза на българските жители даде Андрей Новаков, който съумя да контракти рекорден европейски бюджет за България – 18 милиарда лева По думите на Цветан Цветанов платформата на ГЕРБ за европейските избори ще съдържа главните цели на европейското семейство на партията – ЕНП. „ Какво можем да кажем за Българска социалистическа партия – в тяхната платформа се подчертава върху разликите й с ПЕС. Неслучайно те нямат поддръжката на сестринските си партии измежду европейските социалисти “, означи той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на Жени ГЕРБ за тяхната разпоредителност и акцентира, че техните акции съумяват да доближат до всеки един жител. „ Политическа партия ГЕРБ е потвърдила, че дава път на дамите в политиката. Вижте единствено ръководителят на българския парламент и българският еврокомисар Цвета Караянчева и Мария Габриел “, даде за образец Цветан Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР