Как може да измерите успеха си в живота или в

...
Как може да измерите успеха си в живота или в
Коментари Харесай

Най-важният приоритет за Бил Гейтс

Как може да измерите триумфа си в живота или в бизнеса? Вглеждате ли се в предходния месец или години, с цел да прецените къде сте позволили неточности и да помислите за корекциите, които би трябвало да извършите?

За създателят на Microsoft триумфът се мери посредством „ разбор в края на годината “ на персоналния и професионалния му живот, който обаче няма нищо общо с това с какъв брой милиарди е повишено неговото благосъстояние за този интервал.

Приоритетите на 64-годишния Гейтс са доста разнообразни от тези на младия бизнесмен, който основава една от най-големите софтуерни компании.  Най-важният въпрос за 20 и няколко годишния Гейтс е: „ Успява ли Microsoft в превръщането на фантазията за персоналните компютри в действителност? “

Днес обаче Гейтс прави оценка триумфа си въз основа на други фактори, задавайки си въпроси, които по неговите думи „ биха му се сторили смешни преди към 40 години, само че през днешния ден имат доста по-голям смисъл “.

Може би най-важният от тези въпроси за Гейтс е: „ Отдадох ли задоволително време на фамилията си? “

Въпреки натоварения си график, създателят на Microsoft в никакъв случай не е пренебрегвал най-важното нещо в живота си – своето семейство. Неговата брачна половинка Мелинда споделя пред Business Insider, че по времето когато Бил е изпълнявал ролята на основен изпълнителен шеф на Microsoft, той е постоянно е карал най-възрастната им щерка Дженифър на учебно заведение.

„ Бил и децата обичаха времето, което прекарваха дружно в колата. Те слушаха музика и водеха диалози по най-различни тематики. Това е страна на Бил, която те нямаше да могат да видят, в случай че той не ги караше толкоз постоянно на учебно заведение. Това щеше да бъде пропусната опция “, споделя Мелинда Гейтс.

Научни разбори на водещите аргументи за гибел на работното място откриват, че „ дългото работно време/извънредния труд “ и „ фамилните спорове, свързани с работата “, са главните източници на стрес, които вредят на здравето на служащите.

За скептиците, които не имат вяра във философията „ фамилията преди всичко “, би трябвало да се каже, че даването на приоритет на времето, което прекарвате с околните си, не значи да жертвате бизнес фантазиите си. Това значи да се възползвате от положителни практики за намиране на баланс сред работата и свободното време. Да, постигането на подобен баланс не е елементарно, като за задачата са нужни желязна дисциплинираност и ясни граници сред кариерата и персоналния живот, само че в последна сметка вложените старания си заслужават.  Това е нещо, с което могат да се съгласят както изпълнителния шеф на компания за милиарди долари по този начин и водач, които ръководи екип от трима души.

........................

 Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР