Как могат да се спечелят стотици хиляди евро благодарение на

...
Как могат да се спечелят стотици хиляди евро благодарение на
Коментари Харесай

Италия: грандиозна измама с измислена антарктическа държава


Как могат да се завоюват стотици хиляди евро с помощта на една измислена страна? Патентът е на италиански измамници, а страната е в Антарктика и е наречена " Свети Георги ".

Към достолепията на Антарктика италианските измамници са прибавили и още

Престъпни детайли в са съумели да подведат стотици свои сънародници с изказванието, че могат да ги заселят в антарктическа страна с ниски налози и. Държавата, несъмнено, е фиктивна, само че " бизнес концепцията " се оказва сполучлива - плячката възлиза на стотици хиляди евро.

Всичко стартира през април 2021-а година с обиск в южния италиански град Катанцаро, където следователите попадат на измисленото дипломатическо посланичество на " Суверенната антарктическа страна Свети Георги ". За повече меродавност съществуването на данъчния парадайс било подкрепено с подправена информация за негови институции, издания, уеб сайтове и документи за идентичност.

Над 700 души с италианско местопребиваване се поддали на измислиците на нарушителите и подали поръчки за поданство в несъществуващата страна, за което платили сред 200 и 1000 евро.. Според следователите общата сума на прибраните пари е към 400 000 евро, изпрани през сметка в Малта.

Заподозрени са 12 души, задържани в границите на национална полицейска акция в доста градове в Италия. Те са под домакински арест, обвиняванията към тях са в машинация, издаване на подправени документи и обединяване в името на незаконна цел. Разследват се още 30 души, които към този момент са на независимост.

Вижте и това видео на Дъждовни води:
Живот в парадайса: запознайте се с италианския Робинзон Крузо
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР