Как любовта се деформира до степен на домашен тормоз? В

...
Как любовта се деформира до степен на домашен тормоз? В
Коментари Харесай

За въпросите, които театърът задава

Как любовта се деформира до степен на домакински тормоз? В какво е силата на жертвата и слабостта на насилника? Тези думи могат и да звучат доста красиво, съвсем като стих, само че те са част от анонса към един театър „ Синята брада - брак без приказка “ на режисьорката Василена Радева и съдружие „ Паник Бутон Театър “, който ще се играе в идващите дни премиерно в театрална работилница „ Сфумато “ в София. Става въпрос за самостоятелен сценичен план, който слага тематиката за домашното принуждение.

Тази вечер премиера в Нов спектакъл НДК има и спектакълът „ Хлапачката от 13-ия етаж “ на режисьора Съби Събев и Кукления спектакъл в Силистра. Спектакълът е по пиесата е на румънския драматург Мирча М. Йонеску и в него се приказва искрено за проблемите на младежите – за отчуждението сред родители и деца, за бедността и неразбирането и неналичието на вероятност.

В диалога с режисьорите Василена Радева и Съби Събев става дума освен за спектаклите за младежи и за това има ли задоволително театрални текстове, които слагат техните проблеми и приказват съответно на техния език, само че и за мъчителните въпроси изобщо, които театърът слага и каква е реакцията на публиката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР