Как Киев продължава да живее в очакване на настъплението на

...
Как Киев продължава да живее в очакване на настъплението на
Коментари Харесай

Специално за БНТ: Журналистът Бруно Бекман от Киев, където със страх очакват съдбата на града

Как Киев продължава да живее в очакване на настъплението на съветските сили?

Въпреки че ситуацията в столицата става все по-тягостна и тежка, доста от жителите му отхвърлят да го изоставен - за всичко това и довечера от Киев предава особено за Българска национална телевизия Бруно Бекман, белгийски публицист и продуцент в Евровизия. Той е един от малцината останали задгранични публицисти в Украйна.

Предложената евакуация от четири града беше избрана като цинизъм тук, в Киев. Говорител на президента Зеленски я назова прекомерно цинична и неморална и само в услуга на съветските малките екрани, за които предлага идеалните фрагменти. Междувременно Министерството на външните работи на Украйна удостовери, че от четирите града през днешния ден не е имало евакуация поради възобновени обстрели. Не успяхме да проверим тази информация от самостоятелен източник. Днес не успяхме да изпълним контакт с Мариупол, само че разговаряхме с наши източници в Харков и те потвърдиха, че през последните 24 часа са били изумени единствено цивилен обекти, а градът от ден на ден и повече стартира да наподобява на чеченската столица Грозни през 1999 година А през днешния ден тук измина още един ден от живота на един град, който със боязън чака ориста си. Нито един от жителите на Киев, с които разговаряхме през днешния ден, не изрази предпочитание да напусне града. Всички те са подготвени да пазят своя град и да се борят, описа Бруно Бекман, публицист и продуцент в EBU.

Единствената евакуация, на която станахме очевидци през днешния ден, беше на хора, напускащи Ирпин, град на 26 км на север от центъра на Киев, откъдето приказвам аз в този момент. Евакуацията се състоя на фона на непрестанна пукотевица, добавя Бруно Бекман.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР