Как живеят, как изграждат отношения и как получават удоволствие хората,

...
Как живеят, как изграждат отношения и как получават удоволствие хората,
Коментари Харесай

Живот без секс: кои са асексуалните

Как живеят, по какъв начин построяват връзки и по какъв начин получават наслаждение хората, които не изпитват полово увлечение?.

Асексуалността публично се признава за четвърта полова ориентировка в последно време. Изследванията на Американския университет в Сан Диего през 2016г. демонстрират, че 15% от американците, родени сред 1980г. и 1990г., не вършат секс. В Япония, през същия интервал на 2016 година, съгласно формалната статистика, 47% от двойките, включени в изследването, не са имали полови връзки. Общият брой на асексуалните на планетата е към 13 милиона души.

Понастоящем, в Европа и Съединени американски щати броят на общностите и центровете за обществено подкрепяне на асексуалните е съвсем еднакъв на този за гейовете и лесбийките, макар че асексуалните лица са изправени пред по-малко дискриминация и съвсем не са наказани от обществото. Тъй като съвсем цялата всеобща просвета се основава на пола, това значи, че хората, които не изпитват полово увлечение, просто не съществуват. Задачата на асексуалните асоциации е освен да осведоми останалия свят, че такива хора съществуват и имат права, само че също и да дадат опция на асексуалните да се опознаят и да поддържат връзки.

Асексуалността почнала да се разпознава интензивно по целия свят – в Обединеното кралство има специфични клубове за тези, които желаят да намерят себеподобен асексуален сътрудник, във Франция – тематични кафенета, в Япония – дизайнерска компания, която проектира жилища за такива хора, до момента в който в Китай има даже специфична организация за бракове. Появиха се тематични общества на асексуалните и групи за психическа поддръжка. Следователно, към този момент е невероятно тези хора да бъдат подценявани.

Всъщност, ассексуалните са здрави хора, които не желаят (но могат) да вършат секс и не страдат от това, а намират и други форми на фамилиарност и наслаждение. Те, както и всички останали, също са разграничени на подкултурни групи и се сплотяват по ползи.

Какви са асексуалните посоки?

Всички посоки се сплотяват към едно – отвод от физически контакт в връзките.

Асексуалистите могат да вършат секс за възпроизвеждане, само че не е значим за връзката им. Демисексуалистите могат да вършат секс, единствено след мощна прочувствена обвързаност, само че сексът не е нужен и може да отсъства от живота им години. Ресексуалистите отхвърлят опцията да се прави секс въобще.

Има още аромантики и литромантики. За първите връзка сред мъж и жена е невъзможна, под каквато и да е форма. Емоционалната фамилиарност или какъвто и да е съкровен контакт провокира отменяне у  тези хора. Литромантистите (наричани още „ лицексуалисти “) са привлечени единствено от едностранчиви взаимоотношения, т.е. хората, които изпитват реципрочност, не ги интересуват. За тях любовта е недостъпната. Тази посока е изцяло безсмислена заради простата причина, че е невероятно да се приближи до обекта на боготворене, само че няма и предпочитание за това. Те просто се интересуват от връзката с облика на индивида, а не със самия човек. Те се радват на живот без отговорности и на способността да превъзмогват острите прочувствени прекарвания в действителност под формата на творчество, работа и всякаква друга активност.

Асексуалните култове: какво е това и какви са те?

Дакрифилия

Да се наслаждаваш на сълзите на други хора. Хората, които обичат да гледат по какъв начин някой плаче са считани за воайори със податливост към садизъм. Но в този момент тези хора се самоопределят като асексуални и настояват, че това е единствено една от областите на безконтактна прочувствена връзка. Сълзите се възприемат в оптималната степен като страст, а не като изложение на болежка или страдалчество.

Наслада от разнообразни звуци

Едно от най-новит посоки в листата на получаващи удоволствия по безконтактния метод, се дефинира като самостоятелна сензорна меридианска реакция. Това е фино разбиране на звуци и шепот, които генерират реакция на тялото под формата на вълна от страховити и приятни релаксиращи чувства в гърба.

Тази общественост принадлежи към термина „ приключване на мозъци “ – наслаждение, реализирано без помощта на тялото, само посредством стимулиране на нервната система. Млади хора, ангажирани в браузъри, нашепват разнородни текстове, играят сценки, употребяват звуците от разнообразни материали и предмети, които предизвикват вярната неврореакция.

Гастрономическо воайорство

Получаване на наслаждение от обмисляне на процеса на асимилиране на храна от различен човек.  Това е напълно нова наклонност във видео блогването и различен култ на асексуалната общественост, която пристигна при нас от Азия неотдавна. В Корея към този момент има към 3500 видеоматериали от този род. Такива хора имат огромно количество храна пред екрана и го гълтам онлайн с приятна музика, приказват за чувството за усет и споделят усещанията си от несъмнено ядене.

Японските блогъри ядат 10 бургера за 20 минути. Няма връзка и с гастрономическата рецензия. Ястията са вторични, фотоапаратът следва придвижванията на блогъра, лицето, реакциите и изражението на лицето. Фетишът се основава на интимността на процеса на изразходване на храна. Уморени от изобилието от полови подиуми, които ни заобикалят на всички места, последователите на аскетизма се любуват на съзерцаването на различен вид интимно деяние.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР