Как изоставена гребна база се превръща в модерна баскетболна зала?

...
Как изоставена гребна база се превръща в модерна баскетболна зала?
Коментари Харесай

Новият дом за баскетболния ЦСКА струва 2 милиона лева

Как изоставена гребна база се трансформира в съвременна баскетболна зала? Отговорът не е по никакъв начин неочакван. Необходими са пристрастеност към спорта и много пари.

В края на 2015 година управлението на баскетболния ЦСКА показа плана и разгласи стартирането на строително-ремонтните действия. Съоръжението, което се намира в местността „ Къро”, тънеше в съсипия през последните 20 години. Към момента 80 % от реконструкцията и най-тежките ремонтни действия към този момент са осъществени.

Президентът на клуба Роберт Гергов и члена на Управителния съвет Александър Чакмаков се надяват залата да отвори порти още през септември. И въпреки че всичко наподобява на финалната права, към момента е належащо самообладание. И средства.

Строежът започва на процедура от нулата. Нова структура, нови съоръжения. В хода на работата пораждат освен градивни, само че и бюрократични пречки. Многобройните разрешителни бавят осъществяването, а първичният период – краят на 2017 година – по този начин и не е спазен.

На този стадий остават довършителни работи по сервизните и обслужващите пространства. Остава и да се купят и инсталират баскетболната настилка и електронното табло.

Капацитетът на трибуните е за 400 фенове. Залата ще бъде най-вече подготвителна, само че в нея ще могат да домакинстват юношите старша възраст и мъжкият тим. Мащабът обаче не е задоволителен за огромните мачове обаче.

По груби сметки новият дом на ЦСКА ще коства към 2 милиона лв.. Средствата са обезпечени посредством дарителска акция и с пари на предприемачи, които оказват помощ на клуба. Макар че теренът е на страната, цялата инвестиция е за сметка на „ червените”.

Чакмаков и Гергов са безапелационни, че въпросните 2 милиона лв. са вложени в най-смисления план. Те не виждат смисъл сумата да бъде пръсната за баскетболисти от чужбина, които да донесат някоя купа. А по-късно тимът още веднъж да изчезне от картата.

„ Все още не се наемам с краен период. В България нещата постоянно се получават по сложния метод, само че се надявам през есента да бъдем конкурентноспособни за равнището в България”, акцентира Чакмаков.

Школата поддържа тимове във всички възрастови групи – от 8 до 19-годишни. Шестима треньори развиват качествата на младите състезатели, а картотекираните деца са над 150.

Амбициите са за обезпечаване на стабилен спонсор и за създаване на мощен тим при мъжете. Към момента „ червените” играят във втора дивизия, а идната огромна цел е съставът да бъде построен от лични юноши.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР