Как изглежда мечтаната работа? Дегустатор на сладолед, бавачка на панди,

...
Как изглежда мечтаната работа? Дегустатор на сладолед, бавачка на панди,
Коментари Харесай

NASA плаща голяма сума пари на хора, за да лежат в легло 60 дни

Как наподобява мечтаната работа? Дегустатор на сладолед, бавачка на панди, професионален фен на Netflix?

Какво ще кажете за концепцията да ви заплащат, до момента в който си лежите по през целия ден и си четете книга или гледате филми? Учените от NASA ангажираха 24 доброволци тъкмо с тази цел. При това за 60 дни.

Има единствено една ловка – избраниците (12 мъже и 12 жени) би трябвало да правят всички действия в легнало състояние в кревати, особено пригодени за тази цел. И да, това включва и къпане.

Идеята на опита, който NASA организира взаимно с Европейската галактическа организация в Кьолн, Германия, е да открие по какъв начин астронавтите ще бъдат евентуално наранени от гравитационните условия на галактическото пътешестване по време на дълготрайни орбитални задачи.

60-дневният опит стартира на 25 март, което значи, че доброволците ще се излежават още 56 дни против възнаграждение. Накрая те ще получат 16 500 евро.

Веднъж дневно хората ще бъдат сложени в специфична центрофуга, която ще ги завърта и ще симулира изкуствена гравитация. Центробежните сили ще разпределят кръвта в тялото, а учените ще изследват резултатите от процеса. По време на 60-те дни ще се правят и други опити, които да ревизират измененията в телата и качествата на участниците. След края на теста ще има 29 дни за възобновяване.

Завъртането в центрофугата също ще е друго, с цел да се откри подобаващата активност за другите тела. Целта на опитите е да се ревизира до каква степен изкуствената гравитация ще е потребна за здравето на астронавтите при галактическите пътешествия. Едва тогава ще се преценя дали и по какъв начин да се приложи и в самите галактически кораби.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР