Как и къде ще бъдем ваксинирани срещу Covid-19 бе показано

...
Как и къде ще бъдем ваксинирани срещу Covid-19 бе показано
Коментари Харесай

Ето къде ще ваксинират столичани срещу К-19 СНИМКИ

Как и къде ще бъдем имунизирани против Covid-19 бе показано през днешния ден на мобилен пункт до постройката на столичното РЗИ.

Да се срещнат на място с организацията и метода на работа на първия в страната краткотраен изнесен профилиран кабинет пристигнаха Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, шефът на "Пирогов " проф. Асен Балтов и шефът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев.

Пунктът съставлява палатка, пред която се минава за стерилизация и надзор, пет фургона за имунизация, палатка за незабавна помощ и позиционирана в профил кола за спешна помощ, която при потребност да извози примрял при имунизирането човек.





Всичко това беше показано на гостите. Всеки фургон разполага със стол, ледник, преносим компютър и тента с скамейка, с цел да може имунизираните да са изсъхнало и относително топло място.



Пунктът ще работи от 6:30 до 20:30 часа и ще може да слага ваксини на към 84 индивида дневно, приблизително. Самата имунизация ще лишава към 20 минути.



Очаква се имунизацията да стартира при започване на 2021 година

Източник:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР