Как Гърция чертае нови стратегии за развитие на туризма, които

...
Как Гърция чертае нови стратегии за развитие на туризма, които
Коментари Харесай

Гръцкият секретар по туризма пред БНТ: Благодаря на българския народ за подкрепата, която ни оказва

Как Гърция чертае нови тактики за развиване на туризма, които да дават отговор на упованията на хората, избрали страната за своята отмора през лятото или за къси бягства през уикендите през цялата година? Какво се промени след коронавирус пандемията, войната в Украйна и последвалата икономическа рецесия?

Олимпия Анастасопулу - общоприет секретар по въпросите на политиката и развиването на туризма в Гърция приказва пред Българска национална телевизия и Аделина Радева.

Пред Българска национална телевизия Анастасопулу съобщи, че Гърция възнамерява да задълбочи още повече съдействието с България и блажгодари на всички български жители, които посещават страната като туристи.

" Трябва да благодаря на целия български народ за метода, по който ни поддържа. В началото на 2023 година, която одеве открихме, би трябвало да ви кажа, че пътният туризъм, изключително по това време, беше доста значим за нас. Вие ни подкрепихте, и ние ви благодарим за това.

След пандемията, войната в сърцето на Европа, енергийната рецесия, работихме старателно във връзка с туризма и взехме решение, че би трябвало да излезем от модела слънце-море, който работи в Гърция от доста години. Сега главната ни тактика е да удължим туристическия сезон, както пространствено, по този начин и времево. Искаме туризъм 365 дни в годината във всички райони на Гърция.

Средните разноски за пътешестване са се нараснали леко, изключително в някои браншове като круизните пътувания. Един клиент, който пътува по този начин за към 6-7 дни, ще похарчи минимум 650-670 евро, което е над междинното равнище ", споделя Анасасопулу пред Българска национална телевизия.

Вижте цялото изявление във видеото

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР