Как една сметка за 9,5 милиона евро привлече вниманието към

...
Как една сметка за 9,5 милиона евро привлече вниманието към
Коментари Харесай

DDoS атака чрез MP3 файл? Ето как пострада администратор на скромен уеб сайт

Как една сметка за 9,5 милиона евро притегли вниманието към цените на хостинг платформите.

Внезапна фактура за 104 хиляди $ от Netlify за прилагане на хостинг услугата беше непредвидена изненада за консуматор на Reddit с прякор „ liubanghoudai24 “.

Тази голяма сума е била начислена за извънредно огромен трафик на елементарен неподвижен уебсайт. Според пострадалия уеб сайтът съществува от 4 години, а дневният му трафик не надвишава 200 души.

Въпреки това известността на този уебсайт фрапантно се е нараснала сред 14-ти и 19-ти февруари и е достигнала милиони визити. Общо 60,7 TB употребяван трафик. Общият трафик възлиза на внушителните 164 TB, множеството от които се дължат на изтеглянето на еднакъв mp3 файл.

Едно осъществяване на ария на тайванската певица Тереза Танг е станало извънредно известно в уеб страницата. Толкова известно, че че е свалено няколко милиона пъти. Собственикът на засегнатия уебсайт смята, че е станал жертва на мощна DDoS офанзива. Въпреки че не схваща кой внезапно по този начин се е сетил да нападна дребния му уебсайт.

В отговор на молбата на потребителя до екипа за поддръжка на Netlify платформата е предложила да понижи сметката до 5 225 $. Екипът е обяснил, че това е общоприета процедура на компанията при сходни произшествия. Потребителят обаче не се съгласил с това съглашение и се обърнал за помощ към обществеността, като обявил историята си.

Ситуацията бързо откри отзив в интернет, което накара Мат Бийлман, основен изпълнителен шеф на Netlify, персонално да се намеси в обстановката. Той разгласи, че на потребителя няма да бъдат начислявани никакви такси. Той също по този начин означи, че компанията постоянно се е заела да опрощава отговорностите в такива случаи и в този момент работи за смяна на политиките си, с цел да избегне сходни обстановки в бъдеще.

След в допълнение следствие Netlify отхвърли версията за злонамерена DDoS офанзива. Освен това платформата оповестява, че потребителят е бил известен за необикновеното нарастване на трафика, само че не е реагирал по никакъв метод. Въпреки това Netlify изцяло освободи админа на уеб страницата от финансова отговорност и даде обещание да актуализира системите си, с цел да предотврати сходни произшествия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР