Как една жена се опитва да разбере дали книгите за

...
Как една жена се опитва да разбере дали книгите за
Коментари Харесай

Време за четене: да промениш живота си с 12 книги за самопомощ, събрани в една

Как една жена се пробва да разбере дали книгите за самопомощ в действителност могат да трансформират живота ѝ

Мариан Пауър е пристрастена към книгите за самопомощ. Трупа ги в библиотеката си, под леглото, на всички места из дома си – все книги със препоръки по какъв начин да живееш пълноценно и да постигаш най-хубавото. Тя има сполучлива кариера и на пръв взор добър стандарт на живот, а приятелите ѝ са подготвени да я поддържат във всяко начинание. Но един ден открива, че мечтаният живот е на светлинни години от нея . Затова взема решение да направи смяна. Да направи всичките промени.

 книга Locus Books Locus Publishing
 Когато модата срещне „ Прощално “, „ Вчера “ и „ Крадецът на праскови “, или по какъв начин да се облечеш в български стихове и филми Edna предлага Когато модата срещне „ Прощално “, „ Вчера “ и „ Крадецът на праскови “, или по какъв начин да се облечеш в български стихове и филми
Мариан желае да ревизира дали обещаваният в книгите за самопомощ съвършен живот е изпълним. Има единствено един метод да разбере! Тя подхваща начинание – взема решение всеки месец в границите на година да следва препоръките от една книга за самопомощ . Книгата, с която стартира своето премеждие, е добре познатата ѝ от младините „ Страхувам се... и въпреки всичко ще го направя “ . Експериментът стартира стремително и през първия месец тя:
театралничи гола; скача с парашут; влиза в ледените води на езеро.
Постепенно минава през международни бестселъри като „ Тайната “ , книгите на Тони Робинс и Дорийн Върчу . Процесът по реализиране на съвършеното „ Аз “ се трансформира във влакче на ужасите, което се издига високо и след това слиза внезапно надолу. Всички провокации, през които Мариан Пауър минава, трансформират всекидневието ѝ и нея самата, връзките ѝ с близките и визията за себе си. „ Помощ! “ e нейният роман за трагикомичните и изцяло действителни премежедия - занимателен, прям, цялостен със самоирония и е непосредствен до читателя със своята неподправеност.

 книга Locus Books Locus Publishing

И по този начин, в последна сметка, каква е присъдата? Помагат ли в действителност книгите за самопомощ, или съвършенството не съществува в действителния живот?

Ами в случай че се окаже, че най-хубавият метод да измененията живота си е като откриете кое не желаете да променяте?

Книгата към този момент е преведена на 20 езика. Предстои и нейното филмиране.
Проектът на Мариан Пауър притегля вниманието на медии от целия свят , в това число Guardian, Washington Post, NBC, NPR, France 24, Irish Independent. Financial Times включи книгата ѝ в класацията за най-хубави Wellness книги на 2019.

 книга Locus Books Locus Publishing

***

Очарователна! Бриджит Джоунс среща Буда! – Kirkus Reviews

Някои от прекарванията на Мариан Пауър са извънредно занимателни, други са трогателни. Читателите на книги за самопомощ ще се развълнуват и ще се смеят с тази книга. – Booklist

Безрезервната искреност на Пауър ще накара читателите да осъзнаят, че надълбоко в себе си всички споделяме едни и същи страхове и паники. – Publishers Weekly
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР