Как един бивш техникум по текстил в гр.Габрово е напът

...
Как един бивш техникум по текстил в гр.Габрово е напът
Коментари Харесай

Италианският писател Якопо де Микелис и режисьорът Георги Дюлгеров, тази неделя в „Посока култура“

Как един някогашен колеж по текстил в гр.Габрово е напът да се трансформира в център за модерно изкуство носещ името на Кристо и Жан-Клод Явашеви – споделя моторът на проектаМаргарита Доровска(директор на „ Музей на хумора и сатирата “ в Габрово).



Една от звездите наBuena Vista Social Clubотново идва в България. За това повече ще разберем отЯвор Ганчев-продуцент и уредник на турнето на " Отвъд нотите -Роберто Фонсекаи Нови български гласове " – уникален план, в който сесмесваткубинска музика и българска фолклорна традиция в един художествено музикален облик с помощта на гениалните композиции на Роберто Фонсека и прелестните аранжименти на проф доктор Георги Петков.

Специален посетител – италианският писателЯкопо де Микелис. Наричан от рецензията „ новият Умберто Еко “, той е в България, с цел да показа забележителния си разказ „ Гарата “.

За край – режисьорът Георги Дюлгеров, който в навечерието на 80-тата си годишнина завърши най-новия си филм основан по „ Записки по българските възстания “ – „ Записки по едно изменничество “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР