Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който

...
Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който
Коментари Харесай

Делян Добрев: Как е възможно да имаме за финансов министър човек, занимавал се с международни измами

Как е допустимо да имаме за финансов министър човек, който по думите на пострадали се е занимавал с интернационалните измами и чийто компании са наказани от съда да заплащат милиони левове компенсации?

Този въпрос задава във Facebook депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Делян Добрев.

И припомня, че Политическа партия - Демократична България назовават себе си " коалиция на почтените ".

 

" Един американец осъдил компанията на Асен Василев да му заплати 5 милиона лв.. Но, с цел да не платят, продали парцелите и източили парите. Помогнала им " винетната кралица " с нейните 100 милиона лв. комисионни от търговията с винетки. До тук всичко ясно ли е? Според мен да ",коментира Делян Добрев.

 

И продължава по този начин:

 

" При цялата " сочност " на историята кой на какви пари купил/продал, има ли пране на пари, има ли прикрит подкуп от " винетната кралица " и така нататък пропущаме съгласно мен главното!


За какво е наказана компанията на Асен Василев на 5 млн? Какво е направил? След като е наказан да заплати, значи съдът го е намерил за отговорен. Виновен защо? Измама, спекулация, кражба, финансова корист? За какво е наказана компанията на Асен Василев да заплати 5 милиона лв.?


Това дело е вървяло години, т.е. петте милиона са за нещо от интервала, в който самият Асен Василев е бил шеф на компанията.
Няма по какъв начин да не си спомним за датчанина Мортен Лунд, който сподели преди години по адрес на Асен Василев:
„ Той е лъжец, само че е доста, доста интелигентен... Не измами единствено мен, а и свои другари... Той дружно с няколко програмисти взеха кода и отпътуваха за Китай и го продаде на китайското държавно управление... Софтуерът беше благосъстоятелност на компанията, а той просто го взе и го продаде самичък “, съобщи Мортен Лунд пред bTV.


Сега с изключение на за датчанина, разбираме и за някакъв американец... Това не е ли рецидив? Тези хора не се ли назовават рецидивисти?


И в този момент стигаме до най-важния въпрос! Как е допустимо да имаме за финансов министър човек, който по думите на пострадали се е занимавал с интернационалните измами и чийто компании са наказани от съда да заплащат милиони левове компенсации? Въпросът ми не е риторичен.
И да не забравяме! Тези са " обединението на почтените "...

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР