- Как е? Казаха, че ни затварят. Но какво притежават

...
- Как е? Казаха, че ни затварят. Но какво притежават
Коментари Харесай

Макдоналдс загърбва Русия. Дали Русия да не загърби McDonald`s?

- Как е? Казаха, че ни затварят. Но какво имат те тук? Е, в случай че някой внасяше и продаваше артикули, създадени там. И ето - 98 % от нашите артикули са създадени в Русия, всички служащи са локални и единствено буквата " М " им принадлежи. “

Този откъс е от диалог сред три дами, явно някакви мениджъри на приблизително равнище от веригата Макдоналдс в град покрай Москва. Жените се възмущаваха на прилежащата маса, зад тила ми и – почтено казано – беше преди три дни и чак в този момент осъзнах, че съм станала очевидец на нещо извънредно забавно и значимо, може би със международно значение.

Но дано първо разгледаме други фрагменти от този подслушан диалог.

„ И в случай че предложим самодейност: не си отиваме и няма да затворим нищо. Така, просто ще продължим да работим. И буквата " М " няма да угасим. Какво, някой ще ни осъди за нарушение на закона?

Но тогава диалогът пое изцяло непредвидена посока:

- И в случай че той ни осъди, тогава ще го сменяем с буквата " Z "...

- Чакай, това към момента би трябвало да се създаде. Можете да превърнете тяхното " M " в нашето " V ". Просто изключете непотребното - какво имаме там, диод или нещо сходно? Петнадесет минути работа... можеи сами да го създадем.

Ако внезапно някой от читателите към момента не знае: буквата „ V “ значи „ Силата е V истината “. И тук имаме образец за една доста значима - само че напълно до неотдавна считана за неприемлива - истина.

Случайно стана по този начин, че точно " Mac ", прочут още като " MacDuck ", се трансформира в знак на доста неща в историята на нашата цивилизация през последните три десетилетия. Чак до подобен изсечен откъс, взет от един от анекдотичните уеб сайтове: „ През 1991 година получихме Mac, само че загубихме страната “. През 2022 година загубихме Mac, само че си върнахме страната.

Много хора към този момент се изрекоха в духа на: да, благодаря им за затварянето, това е нездравословна храна, в този момент ще отворим наша „ палачинковка “ или „ катмаджийница “ на свободните търговски площи и ще станем по-здрави. Тази реакция е разбираема - само че, скърбя, наподобява много слаба.

Първо, тъй като вие не го харесвате – само че мнозина ядат в „ Макдоналдс “ с наслада. И като цяло никой няма право да принуждава хората да ядат или пият това, което таман вие смятате за потребно. Можете да дадете на хората единствено информацията, от която се нуждаят, и да ги оставите сами да си създадат изводите, в противоположен случай най-често се сблъсквате с непредвидена реакция. Второ, палачинките и квасът също могат да бъдат нездравословни - според от това какъв брой ядете или пиете.

Ала третото, това беше безусловно верен въпрос: за какво би трябвало да губим същия този „ Mac “ просто тъй като някой се обадил и дал команда? И за какво тъкмо тази заповед не може да бъде подценена? Не става дума даже за физическата дарба за непокорство - в този случай е по този начин, а за моралната страна на въпроса.

Нека ясно кажем какво значи цялата тази история с всеобщото евакуиране на разнообразни марки от съветския пазар. В някои случаи това е психическа война с богатата част от популацията, само че в тази ситуация на Мак и някои други е против нашата междинна класа. Целта е морално да ни смажат.

В случая обаче беше определено нещо като средство, което от няколко години е до болежка познато на нещастното население на група западни страни: отвратителните технологии на протестите и „ отмените “ на хората. Когато един „ идеологически неправилен “ човек бъде изпъден от работа, блокиран в интернет – и същото се прави с тези, които не са се присъединили в точния момент в това гонене или са преследвали с неправилните, неверните думи.

И ние наблюдавахме тази вакханалия (всъщност международна революция) от безвредно разстояние и доста симпатизирахме на нещастните. И в този момент пристигнаха при нас с тази своя нечистотия.

Може в никакъв случай да не разберем какво в действителност мислят тези, които един по един ни осведомиха за напускането си от нашия пазар. Но е ясно, че за доста компании това би трябвало да стане, другояче в противоположен случай те самите ще бъдат подложени на протест – по същата одобрена технология на западняците за всеобща обработка на мозъци.

А в този момент за това по какъв начин можете да отговорите на това. Национализацията, краткотрайната администрация и други стъпки, които държавните управления могат да подхващат, са едната страна. Но огромната акция за протест на бойкотиците е още по-добра. И диалогът, който се организира на масата зад мен, беше прелестен. Защото елементарната и откровената самодейност, в случай че тя се разрастне съществено, е езикът, който западняците схващат.

Това също би сътвори добър казус, който доста хора по света в действителност биха харесали: става известно, че това е допустимо. И " Mac " е добър тук като международно известна марка.

Тук приказваме за самата писмен знак " М ", а не за цялата мрежа от промишлености и здания, дружно с многота служащи. Защото в естествена обстановка би изглеждало немислимо да се нарушава интелектуалната благосъстоятелност. На самата писмен знак и формираното от някого меню, изрисувано до най-малкия подробност, плюс ноу-хау за образование на служащите. Приличните хора не вършат по този начин, а почтено си заплащат уговорения % на тези, които в този момент имат правата върху тази технология, в това число и за буквата.

Но по този начин въпреки всичко става, в случай че приказваме за почтено държание в един порядъчен свят, в който, както се опитваха да ни кажат, работят измислени от някого правила. А какво да кажем за действителния свят, където да вземем за пример на територията на западните страни се лишават жилища и сметки освен на олигарси (има доста малко), само че и на много скромни представители на междинната класа, просто ги ограбват само на основата на тяхната националността? И това към този момент се случва.

Правната страна на въпроса по какъв начин не можете да пандизите Mac е особена. Припомнете си, че в Китай всеки жител може да съди задгранична компания, в случай че присъединяване й в глобите навреди на този жител. И съдът може да запорира имуществото на нарушителя.

Но е допустимо и по различен метод.

Нека ви напомним, че може да настъпят всевъзможни вреди, в това число и морални. А едно непринудено, всеобщо придвижване за протест на протестите може да значи следното: момчета, вие напряко ни отвращавате, нямате нито чест, нито съвест. И по тази причина ние няма страхливо да се подчиним на вашите „ затваряния “ на нашите индустриални мощности и мрежи, а може би и други няма да го създадат. Защото силата в действителност е в истината.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР