Как Дядо Коледа се превръща в Чичо Коледа и кои

...
Как Дядо Коледа се превръща в Чичо Коледа и кои
Коментари Харесай

Дядо Коледа оживява като Чичо Коледа

Как Дядо Коледа се трансформира в Чичо Коледа и кои са действителните събития, въодушевили новия филм " Чичо Коледа “ на режисьора Ивайло Пенчев, чиято премиера е на 23 ноември в зала 1 на Националния замък на културата. 

В центъра на сюжета са – дете, което мечтае да има семейство и мъж в костюм на Дядо Коледа, който е изгубил самоличността си. Историята заплита орисите и на таксиметров водач и момиче, готово на всичко, с цел да реализира фантазията си, улични музиканти с положително сърце – всеки със своята обич, другарство, горест и благополучие. 

Следват куп комични обстановки и всеки търси това, за което жадува най-вече – семейство, амнистия, обич, другарство. Актьорът Филип Аврамов влиза в основната роля, доста са значимите артисти в лентата, споделя режисьора на кино лентата Ивайло Пенчев:

" Към тематиката ни насочи дъщерята на Божан – Катето, тя е видяла репортаж за едно американско семейство, което осиновява две дечица и по незнайни аргументи ги изоставят и изчезват. Това е единственото фактически като линия, от която тръгваме във кино лентата. 

Останалото е плод на нашето въображение. Сюжета е леко неуместен, само че всичко това, което се случва е изцяло действително. Движим се сред комичното и трагичното, даже сантименталното бих споделил. Поставяме съществени тематики – за другарството, фамилията, любовта прошката. Филмът приключва с хепи енд. “

Как обаче Дядо Коледа става Чичо Коледа?

" Малкото детенце, Ален Ангелов, извънредно даровито дете, което е в основната роля, припознава Дядо Коледа и му споделя Дядо Коледа, героя на Филип Аврамов се обръща и му споделя – " Ама аз не съм дядо “, и детето отвръща – " Да, да, ти си чичо! “, оттова тръгваме да описваме тяхната история на този чичо Коледа. “

Значими български артисти са в функциите на кино лентата " Чичо Коледа “. Сред тях са Филип Аврамов, Ален Ангелов, Малин Кръстев, Симона Халачева, Васил Банов, Стефан Денолюбов, Свежен Младенов, Милена Аврамова, Китодар Тодоров, Меглена Караламбова, Ивайло Драгиев, Аня Пенчева.

" С множеството от тези артисти аз работя към този момент по няколко плана, само че персонажите, които те играят са доста много разнообразни, а за тях също е огромно предизвикателство, тъй като някои от тях не са правили сходен жанр функции и това ги пали. Това са невероятни български артисти в действителност. С доста от тях дотам към този момент сме близки, че с половин дума се разбираме, за това което гоним като краен резултат. “

Филмът към този момент беше отличен с Награда на публиката на фестивала " Златна роза " във Варна, както и с Наградата на град Варна на фестивала " Любовта е полуда ".

" Кино производството стана много по-скъпо в интервала на пандемията. В София в действителност ни беше комплицирано, филмът е Коледен, а в София рядко пада сняг, а пък една коледна история без сняг не може, и това оскъпи процеса. Иска ми се повече филми да се създават, страната да отпуска повече средства, да се появяват хубави и забавни филми. Аз в моите филми се пробвам героите да бъдат идентични с хората, да се припознае фена, да може с усмивка да огледа към проблемите и да си каже – " Животът е прелестен, би трябвало да го живеем по най-хубавия метод “.

На самата премиера феновете на киното ще могат да видят обичаните си артисти онлайн минути преди прожекцията. Филмът ще бъде показан публично на 23 ноември в Зала 1 на НДК от 19 часа в границите на Киномания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР