Как децата и тийнейджърите могат лесно и бързо да овладеят

...
Как децата и тийнейджърите могат лесно и бързо да овладеят
Коментари Харесай

Как децата лесно да се справят с негативните си емоциите

Как децата и младежите могат елементарно и бързо да овладеят страсти като яд, боязън, безпокойствие, стрес, напрежение, неустановеност? Отговорът за доста от вас евентуално се крие в лечения със експерти, само че в действителност всичко това е елементарно постижимо посредством йога извършения и дихателни практики. Как се случва всичко това на процедура, ни споделя Константин Драгов – първият инструктор на фондация “Изкуството да живееш” (Art of Living). Константин се е заел с виновната задача да провежда летни лагери за деца и младежи, по време на които те се откъсват от електронните устройства и претърпяват същински страсти със своите връстници, улисани в игри и забавни занимания. Част от тях са свързани с релаксация, дихателни практики и йога извършения. Чрез дишането човек може да се оправи с доста от насъбраните отрицателни страсти у тялото. Благодарение на практиките, които Константин преподава, участниците се научават по какъв начин вярно да дишат като по този метод се освобождават от насъбраните в тялото отрови. 85% от пречистването на организма се случва посредством издишването. Ако не дишаме пълноценно, тези отрови остават в тялото. Дишането успокоява страстите – когато е отмерено и гладко. Децата употребяват по-голям потенциал на белите дробове и по тази причина имат толкоз сила. Важно е от ранна детска възраст да работят по 5-10 минути дневно, с цел да могат да задържат този потенциал на дишането.

Наред с просветителните игри и ученето посредством процедура, участниците в лагерите съумяват да се оправят с насъбрани отрицателни страсти, да овладеят терзанията си от говорене пред аудитория, както и да намерят същински другарства, отвън електронната среда. Дистанционното образование, което бе дълъг интервал от миналата година, способства още повече за струпване на терзания и отрицателни страсти у децата. Откъсването от тази напрегната среда по време на летните лагери въздейства извънредно ползотворно върху тяхното развиване и връзки посред им.

Йога практиките са извънредно потребни за преодоляване на страстите, както и за съдействие на детското развиване и възстановяване на концентрацията. В следобедните часове се организира релаксация, с цел да могат да се заредят физически и прочувствено и да устоят на динамичността на програмата. Вечер децата се събират за музика, песни, танци и шерване на положителни страсти с останалите участници.

По време на лагерите децата научават по какъв начин да развият личностни качества като убеденост, дарба да бъдат отзивчиви, да изпитват емпатия и да подобрят своята памет и централизация.

Родителите на деца, минали през летните лагери на “Изкуството да живееш” също споделят приятни усещания и за позитивното въздействие на програмата, която тя оказва върху техните деца. Намират ги по-спокойни, уравновесени, уравновесени, с готовност да оказват помощ с разграничи действия в фамилията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР