Как да защитим данните си в интернет? Решението е VPN

...
Как да защитим данните си в интернет? Решението е VPN
Коментари Харесай

Важно за сигурността в интернет! Как да защитим данните си?

Как да защитим данните си в интернет?

Решението е VPN (Virtual Private Network). Това обяснено в резюме, е програмен продукт, основан да отбрани поверителността на данните ни онлайн. става все по-популярна услуга. Тя ни дава опция да се защитим от хакери, от нежелано следене на персонални данни, а по този начин също да избегнем гео-блокировки и да имаме достъп до всяка стрийминг услуга в света, бързо евакуиране на торенти и други

Без VPN елементарно можем да бъдем проследени, посредством личния ни Internet Protocol (IP) адрес. Но когато сме предпазени с VPN, осъществената интернет интензивност бива кодирана и IP адресът е маскиран.

Какво обезпечава VPN услугата

► VPN мрежите криптират всички данни, които се изпращат през интернет.

Когато сте свързани към VPN сървър, целият ви интернет трафик е криптиран. Това значи, че никой не може да види какво вършиме онлайн , даже вашия интернет снабдител (ISP).

Това също по този начин значи, че интернет доставчикът ви не може да ограничи скоростта ви , което доставчиците постоянно вършат, в случай че вършиме нещо по-интензивно, като стрийминг или играене на игри.

Криптирането не разрешава на хакерите да виждат сензитивните данни , които въвеждате в уеб страници, като да вземем за пример паролите ви. Това е изключително значимо, в случай че ползвате публични WiFi мрежи, защото киберпрестъпниците елементарно могат да следят връзката ви в публичните мрежи. Но една VPN услуга подсигурява, че даже някой да успее да открадне данните ви, той няма да може да ги декриптира или даже да ги разбере.

► VPN мрежата маскира IP адреса

Уебсайтове и услуги, като да вземем за пример Netflix, Disney+ и прочие, употребяват вашия IP адрес с цел да дефинират местоположението ви. Когато се свържете с VPN сървър да вземем за пример в Съединени американски щати, уебсайтът, до който имате достъп, вижда единствено IP адреса на VPN мрежата (IP адрес в САЩ). Тъй като те към този момент не могат да видят същинския ви IP адрес, те не могат да схванат, че се намирате в България. Това е изключително потребно, в случай че желаете да теглите торенти или да заобикаляте гео-блокировки и цензура.

Геймърите могат да играят районно блокирани игри от всяка точка на света.

Често пъти онлайн игрите са блокирани за България. Но с една подобаваща VPN услуга, можете да променяте местоположението си и да играете каквито игри харесвате, от всяка точка на света.

Голяма част от българските ТВ канали пък са предопределени единствено за консуматори от България – да вземем за пример BNT, bTV и прочие С потреблението на VPN за България тези канали могат да се гледат от всяка точка по света.

► Някои VPN услуги блокират злонамерени уеб страници, реклами и програмен продукт за следене.

Злонамерените уеб страници могат да смъкват злотворен и проследяващ програмен продукт на вашето устройство, без да знаете. VPN мрежите с вградена отбрана оказват помощ да се предотвратят инфекции, като блокират тези уеб сайтове , преди те да съумеят да нанесат вреди.

Някои блокират също реклами и изскачащи прозорци. Това стопира злонамерените реклами и не им разрешава да заразяват вашето устройство със злоумишлен програмен продукт, а това значи, че можете да се радвате на стрийминг платформи, като YouTube, без реклами.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР