Как да ви кажа дали ще вляза в политиката като

...
Как да ви кажа дали ще вляза в политиката като
Коментари Харесай

Гешев: Без политика можеш само да си удряш главата в стената

Как да ви кажа дали ще вляза в политиката като съм основен прокурор. Нямам право по Конституция да разясня този въпрос. Само ще кажа, че за жалост нищо не може да се промени без политика. Можеш да си удряш главата в стената.

Tовa съобщи основният прокурор Иван Гешев в отговор на въпрос дали има желание да се занимава с политика, с цел да се опита да приключи войната сред институцията и да направи нещо за понижаване на престъпността.

Гешев взе участие в семинар за противодействието на интернет престъпността и прането на пари, проведен от фондация " Ханс Зайдел ".

" Не че беше безгрешна Специализираната прокуратура. Не че нямаше проблеми и защо да бъде обвинявана… Обаче скапваме относително най-хубавото работещо нещо и се връщаме към неработещо ", сподели той.

За войната сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата Гешев сподели, че връзките им били като кола, на която ѝ вървят предните гуми, а задните не желаят и продължи автомобилната метафора с коментар за законодателната промяна, която по думите му била " първокласна кола, която леко се нуждае от ремонт на мотора ".

" Колата е с доста хубаво купе и доста хубави гуми. Някакви хора споделят – казусът е в гумите, тъй като желаят да ги продадат. И притежателят, който не схваща, сменя гумите с по-евтини, а колата отново не върви. А този, който взема гумите, ги продава. Това е правосъдната промяна ", заключи Гешев.

" Основните ни проблеми са взаимоотношението сред институциите, което съвсем изчезна, и в този момент се опитваме да възстановим, законодателството и дълбокото недоумение по какъв начин действа правоохранителната система, на правилата на правовата страна, на върховенството на закона ", добави той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР