Как да върнем нежеланите подаръци? Коледа и Нова година минаха,

...
Как да върнем нежеланите подаръци? Коледа и Нова година минаха,
Коментари Харесай

Как да върнем нежеланите подаръци?

Как да върнем нежеланите дарове?

Коледа и Нова година минаха, настава време за връщане на нежеланите дарове. Кога обаче имате право да върнете даден артикул, просто, тъй като не го харесвате? Вижте препоръките на Европейски потребителски център България. Физическите магазини одобряват назад подаръците като добра процедура Ако подаръкът е платен на място от магазин, в 27 от страните в Европейски Съюз нямате право да ги върнете.

Само в Литва клиентите могат да върнат неизползваните артикули, купени от магазин, в границите на 14 дни, считано от датата на покупката и да изискат да им се възвърне цената. В същото време във всички страни от Европейски Съюз по-големите вериги магазини дават сходна опция като жест на благосклонност. Възможно е парите да се получат назад, продуктът да се размени против ваучер или против различен тип. За множеството магазини има избран краен период за това. В България най-често интервалът е 1 месец. Съвет : Проверете общите условия на търговеца.

Ако се колебаете, попитайте в магазина!

Онлайн търговците - задължени по закон При подаръците, купени онлайн, обстановката е друга. Тези артикули могат да бъдат върнати във всички страни от Европейски Съюз в границите на 14 дни и то без да се показва съответна причина. Продуктите обаче не би трябвало да бъдат употребявани! Ако да вземем за пример защитната найлонова опаковка на видеоигра на CD е отстранена, то дискът се смята за употребен и правото на отвод към този момент не важи. Има и други изключения, които не подлежат на връщане – да вземем за пример отворена козметика, книги, храни и питиета, или артикули, направени по ваша поръчка, както и артикули, които по някакъв метод влизат в контакт с тялото и по хигиенични аргументи няма по какъв начин да бъдат продадени на различен клиент – да вземем за пример долни дрехи, маша за коса, епилатор или самобръсначка. Съвет: Когато връщате стоката, уверете се, че опаковката е задоволително постоянна и сигурна, с цел да не се повреди стоката при превозване. Използвайте истинската опаковка - в случай че е допустимо. Ако стоките не са добре опаковани, при положение на транспортни вреди, то ще е доста мъчно да ви бъде възобновена цялата сума.

Уловки

Може да се стигне до 2 клопката, в случай че желаете да промените или да върнете дефектни артикули. Първо: Трябва ви доказателство за покупката. Това може да бъде квитанция, касова записка, извлечение от кредитна или дебитна карта. Това значи, че би трябвало да помолите индивида, който ви е направил подаръка, за такова доказателство – и постъпката ви може да се окаже малко неловка. Второ: Обикновено коледните дарове се купуват по-рано, заради което е допустимо срокът за връщане да е доста къс или даже въобще да нямате късмет да го извършите. Съвет : Ако пуловерът несъмнено е прекомерно дребен и няма късмет да го върнете или замените, може да го дадете за щедрост, да го продадете в интернет или да участвате в събитие за замяна на сходни нежелани артикули.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР