Как да успокояваме ума си и да се наслаждаваме на

...
Как да успокояваме ума си и да се наслаждаваме на
Коментари Харесай

Как да бъдете в мир със себе си?

Как да успокояваме мозъка си и да се любуваме на момента? Отговорът на този въпрос ще разберете в днешната публикация.

Не умеем да се любуваме на мига и постоянно се опитваме да организираме времето си по този начин, че да можем да свършим повече неща. Така губим насладата от момента, а това е главният минус на човек. Винаги мисли какво ще прави, вместо да изживее момента пълноценно.

За страдание, човек е основан да има доста мисли, когато прави нещо, да не приказваме за мислите преди сън. Защо се случва това?

Колко прелестно е да имаш избистрен разум, да не си претрупан с мисли, мечти и проблеми. Щяхме да бъдем доста спокойни, да изпитваме мир и нямаше да се стресираме, че нямаме време да създадем нещо.

Ако се научим да се държим рационално и да не се разсейваме от нещата, които вършим в интерес на мислите, тогава стресът, депресията и други разстройства няма да имат причина да се появяват. Но това е съвсем невероятно да се направи.

Само тези, които познават очарованието на живота и цената на моментите, които в действителност знаят по какъв начин да управляват неистовия поток на личните си мисли, които желаят да се насладят на процеса и не бързат, могат да го създадат.

Ако сте гладни, яжте, само че отделете време за това. Яжте постепенно, изчистете мозъка си, фокусирайте се единствено върху храната и нищо друго. Не би трябвало да се храните небрежно или на компютъра, до момента в който работите – това не е добре, в действителност е неприятно за тялото. Ако се храните, до момента в който работите, няма да можете да се концентрирайте върху храната, няма да можете да й се насладите, може би най-после ще забравите даже какво сте яли, тъй като не сте обърнали внимание на процеса.

Ако желаете да четете, тогава четете. Просто не смесвайте мислите си с четенето, не се разсейвайте от книгата, представяйте си какво четете, фокусирайте мозъка си върху наличието на книгата.

Ако желаете да се насладите на цялата хубост на парка през есента, отидете на разходка. Но не носете проблемите от работата със себе си, тъй като разходката няма да има никакво обаяние.

Вижте още: Молитва за излекуване и здраве

“Нямах време да се насладя на лятото и нямах време да се разходя в парка, само че идващото лято несъмнено ще намеря време. ” Това е неверна, неразумна преценка. Ние сме в непрекъснато бързане. Но за какво толкоз бързаме? Не могат ли в действителност тези неща да изчакат? Трябва ли просто да понижим помощта, която оказваме на другите хора? Отговорът е не. Тези места към момента ще бъдат там, даже в случай че пристигнем малко по-късно и някои неща могат да бъдат отсрочени. Трябва да се научим да бъдем по-спокойни, да отделяме време за нещата, които ни харесват и да дефинираме личните си цели.

Ако не се научите да вършиме тези неща, животът ще мине и ще съжалявате, че не сте намерили време. То ще лети толкоз незабелязано, че когато сте в преклонна възраст, няма да можете да вършиме тези неща, даже и да желаете, тъй като към този момент няма да имате сили.

Вече знаете по какъв начин да успокояваме мозъка си, като отделяме време за своите удоволствия, тъй като животът е къс и времето не се връща.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР