Как да успокоим нервите с билки – в днешно време

...
Как да успокоим нервите с билки – в днешно време
Коментари Харесай

Как да успокоим нервите с билки и с промяна в начина ни на живот

Как да успокоим нервите с билки – в днешно време е доста мъчно за всеки един от нас да остане спокоен. Има толкоз доста неща, които ни предизвикват раздразнителност и безпокойствие – сътрудниците и шефовете в работата, децата у дома, натоварения трафик, отрицателните вести, несигурността за бъдещето, намусените държавни чиновници и така нататък

Колкото и да сме спокойни, постоянно ще се появи нещо, което да ни изкара отвън нерви . Но има решение, в случай че се постараем да не се нервираме за всяка дребна дреболия. И да насочим осъзнато нашето внимание към това да не се ядосваме . В противоположен случай нервите ще ни докарат бодърствуване и куп заболявания, за които ще съжаляваме в бъдеще. А както знаем, нервните кафези са едни от дребното в човешкия организъм, които не се възпроизвеждат повече.

Как да успокоим и балансираме вегетативната нервна система

Нервната система се дели на  соматична и вегетативна. Соматичната нервна система  дава отговор за дейностите, които направляваме волево (например придвижванията на мускулите), като тя ръководи цялостната двигателна активност на организма. Вегетативната нервна система  се грижи за функционалностите на вътрешните органи и за процесите на хранене, дишане, кръвообращение и други. Функциите на вегетативната система не подлежат на волеви надзор. Тази нервна система се състои от симпатиков и парасимпатиков дял.

Най-лесно можем да успокоим и балансираме нашата вегетативна нервна система с осъзнато и вярно дишане. Нашият дихателен цикъл би трябвало да е бездънен и занимателен (в съвършения вид има 6 вдишвания и издишвания за една минута). Важно е да се фокусираме върху удължаването на издишването и да практикуваме всекидневно бавното и надълбоко дишане.

Как да избегнем нервна рецесия с подобаващ японски способ

Когато усетим, че ще избухнем всеки миг и започваме да се задушаваме, би трябвало да действаме мигновено. Всичко, което би трябвало да създадем е да задържим пръста на едната ни ръка в продължение на минута , след което да повтаряме същата процедура и с другата ръка. Всеки пръст от нашата ръка дава отговор за друга страст.

  • Палец – Притеснение
  • Показалец – Страх
  • Среден пръст – Гняв
  • Безименен пръст – Тъга
  • Кутре – Усилие

Затова хващаме съответния пръст, който ще ни помогне да премахнем повода на гнева и нервността. Важно е да знаем, че продължителността на упражнението зависи напълно от прочувственото положение на всеки обособен човек.

Как да направляваме нервите – потребни препоръки

Има доста способи да успокоим и направляваме нашите нерви . Не бива да се отдадем напълно на тях и те да завладяват нашето трезво мислене. Трябва да се постараем допустимо най-бързо да се овладеем и да се успокоим. Сега да разгледаме няколко подобаващи способа:

@Успокояваме тялото си , като вдишваме надълбоко, броим до пет и издишваме, броейки до пет. Правим това упражнение 10 пъти, с цел да отпуснем нашите мускули и нерви.

@Избягваме сладките неща , шоколада и несъразмерната консумация на кафе. Те могат да провокират превъзбуда. За да се отпуснем от нервността, можем да ядем пресни плодове, зеленчуци и храни, богати на витамини от група В и D.

@Правим разходки , можем да плуваме, да послушаме хубава музика, да практикуваме йога или да си създадем релаксиращ масаж.

@Успокояваме мозъка , като насочваме мислите в позитивни неща. Забравяме за негативизма и отчаянието. Можем въображаемо да се пренесем на някое обичано от нас място.

@Оставаме спокойни към всички хора, които ни заобикалят. Изграждаме незабележим щит сред нас и дразнителите.Отделяме повече време и внимание на обичаните ни хора. Наблягаме на смешната страна от живота.

@Смеем се . Както знаем, смехът е здраве и би трябвало да го използваме от ден на ден в нашето всекидневие. Смехът е изпитан способ за битка с нервите.

@Променяме метода на хранене – ядем повече салати, яйца, маслини, зехтин, риба. Премахваме от нашето меню всевъзможни салами и кренвирши, хлебните произведения, захарта, чипсове, снаксове и други. Увеличаваме ежедневното ни придвижване – придвижването е живот! Пием най-малко 2л вода дневно. Вижте още за вярната хранителна диета при нерви.

Как да излезнем от депресията

@Най-добрата терапия е развъждането на домакински любим . Котката или кучето ще ни дарят с толкоз обич, че ще оценим хубостта на света. Когато сме нервни, можем просто да вземем котката и да я погалим за известно време. Или да създадем една разходка с обичаното ни куче. Можем да им разкажем за нашите проблеми и по този метод ще ни олекне извънредно доста. Домашните любимци одобряват доста добре отрицателната сила и ви зареждат с доста позитивна.

/

@Намираме си занимание – вярното и увлекателно занимание е нещо велико. Трябва да намерим нещото, което ще ни доставя доста наслаждение и позитивни страсти. Можем да рисуваме, готвим, пеем, да вървим за риба, да станем пчелари или градинари. Японците имат дори специфична дума за това “икигай ” – т.е., нещото което те кара да ставаш заран.

@Променете метода ви на живот (поне за прочут период). Ако сте изпаднали в депресивно положение, незабавно променете някои неща от вашето всекидневие. Спрете да гледате телевизия, да влизате в обществените мрежи и в интернет. Простете си на вас или на индивида, който ви нервира (прошката е велико нещо). Отидете на море или планина. Най-малкото се разхождайте повече в природата.

Как да лекуваме нервите с билки

Въпросът по какъв начин да успокоим нервите с билки не е толкоз комплициран, тъй като има доста подобаващи билки за нерви . Такива билки са зановец, дилянка, хмел, маточина, звъника, златен дъжд, лавандула, култивиран чай, мента, липа, валериана и доста други. Ние ще разгледаме една част от тях.

Как да успокоим нервите с билки – микс от мента, маточина, лавандула и култивиран чай

Загряваме 500 мл вода и слагаме по 1 чаена лъжичка култивиран чай, маточина и лавандула, а най-после прибавяме няколко листенца мента. Запарваме чая, прецеждаме и пиеме този потребен чай на драго сърце. Не го подслаждаме!

Как да успокоим нервите с билки – липов чай + смес от валериана

Липовият чай и тинктурата от валериана (лечебна дилянка) са едни от най-препоръчителните средства за справяне с нервността и тревогата. За задачата слагаме чаша вода да заври и прибавяме 1 с.л. листа от липа. Оставяме да престои за 10 минути, прецеждаме и капваме 20 капки смес от валериана. Изпиваме чашата, като тази процедура я вършим вечерно време, тъй като води до унесеност. Тази потребна напитка ще спомогне и за по-добрият ви сън.

Как да успокоим нервите с билки – маточина и хмел

Правим чай от хмел, като слагаме 1 супена лъжица суха билка в 250 мл вряща вода. Запарваме за към 15 минути. Добавяме по 5-6 капки смес от мента. Пием по 1 чаша подобен чай 30 минути преди хранене, най-добре вечер.

Как да успокоим нервите с билки – теснолистна върбовка (Иван чай)

Правим чай от теснолистна върбовка, като слагаме 1 чаена лъжица листа от Иван чай билката в 200 мл вряща вода. Запарваме за към 10 минути. Прецеждаме и пием на гладно. Много потребна билка за нерви и доста други болежки.

Как да успокоим нервите с билки – жълт кантарион

Димков предлага при меланхолия да се приема по 1 чашка за кафе преди ястие от отварата на жълт кантарион , която подготвяме като 2 с.л. билка сваряваме за 5 минути в половин литър вода.

Как да успокоим нервите с билки – мента, глог и валериана

Можем да успокоим доста добре нервите и тревогата с смес от мента, глог и валериана. Приемаме 20 капки върху чаена лъжичка с малко течност 2-3 пъти дневно. Препоръчителен дневен банкет: 60 капки най-много.

Хитрини с дишане за понижаване на нервността и напрежението:

Независимо от комплицираната обстановка, в която сме попаднали, би трябвало да намерим 5-6 минутки и да се опитаме да се отпуснем, като броим в обратна посока – да вземем за пример от 50 до 1. Броим постепенно, като дишаме и издишаме отново постепенно. Неусетно ще стартираме да се успокояваме и да възстановяваме нашето учестено дишане и интензивен пулс.

Също по този начин можем да практикуваме надълбоко дишане. Концентрираме се върху дълбокото дишане. Само след 2-3 минути ще усетим разликата. За тази цел ще ни помогне специфичната дихателна гимнастика „ 4-7-8 ”. Принципът е следният – вдишваме през носа до момента в който преброим до 4. Задържаме дишането до 7, а на 8 издишваме през устата.

Желеам ви триумф и започнете да се радвате пълноценно на живота. Защото нямаме авариен, а единствено един живот!

Как да излекуваме депресията – препоръките на професионален терапевт

Как да излекуваме депресията – знаете ли, че множеството хора на антидепресанти са депресирани още веднъж година по-късно? А сред 2005 и 2015 година броят на хората, живеещи с меланхолия в международен мащаб, се е нараснал с изумителните 18,4%. Въпреки че хората одобряват повече антидепресанти от всеки път, депресията от ден на ден се усилва. По света има приблизително…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР