Как да сме жизнени и заредени с енергия през празничните

...
Как да сме жизнени и заредени с енергия през празничните
Коментари Харесай

Как да сме жизнени и заредени с енергия през празничните дни

Как да сме витални и заредени с сила през празничните дни.
Пищната празнична софра и шерването на храна е неотменна част от кулинарните обичаи в България.Подготовката за празника, извършването на покупки, готвенето,„ слагането на масата ” и идването на посетители са част от културно-битовия модел на българина.За страдание несъразмерната приложимост на храна към този момент е част от културата на хранене и запазването набалансирано държание по отношение на празничните трапези е все по-трудна задача и все по-голямо предизвикателство.Предлагаме ви няколко стъпки, с цел да останете във форма,
витални и заредени с сила преди и след празничните дни.

Намирайте време да забавите темпото и да успокоите мислите и страстите като изпиете постепенно и на дребни глътки чаша минерална вода със стайна температура.

Понякога не съумяваме „ да обработим ” напрежението,
което върви ръка за ръка с позитивните страсти през празничните дни,
а минералната вода дава голям брой изгоди за организма с помощта на богатото многообразие от минерали в нейния състав. Минералната вода ще ви зареди с сила и ще усъвършенства водния баланс в организма, който е от значително значение за естественото действие на всички органи и телесни функционалности.
Минете на лек хранителен режим в дните
преди празника с повече течности и по-малко плътна храна.

Запасете се с газирана минерална вода, в случай че ви чака софра отрупана с ястия и кулинарни шедьоври. Познатата нискоминерализирана газирана вода Devin, известна с неповторимата си композиция от минерали и фина газировка от натурален генезис, повлиява удобно на вкусовите рецептори в устната празнина и по този метод оказва помощ да се насладите пълноценно на храната си.
Разреждайте алкохолните питиета.
По време на празника газираната минерална вода с лед и лимон още веднъж ще ви се притече на помощ и ще е от изгода за попречване на свръхконсумацията на алкохол и последващият махмурлук, който в действителност е форма на обезводняване.

Планирайте тъкмо какъв брой храна и питиета ще консумирате и се придържайте към проекта си. Това ще ви помогне да сте спокойни и да се насладите на празника и на приятната компания.
Яжте като че ли дегустирате, на дребни порции и хапки.
Българската традиция повелява всичко да се изяжда, тъй че най-после чинията да остане празна, само че не забравяйте, че вие определяте количеството храна, което да консумирате.

Яжте постепенно и дълготрайно. Така няма да стресирате стомаха, черния дроб и жлъчката си.
Чистият въздух, слънцето и водата
са в основата на здравословния метод на живот. Направете си проект за разтоварващ режим в дните след празника – повече придвижване и спорт на слънце и чист въздух измежду природата, както и повече чиста натурална минерална вода ще ви оказват помощ както на физическо, по този начин и на прочувствено равнище.

Намерете верния за вас метод! Всички си приличаме, само че и всеки от нас е друг. Ето за какво е добре намерим нашия личен метод за наслаждение от храната, уравновесена диета и здравословен метод на живот без клатушкане в крайности.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР