Как да си подредим деня? Какво означава да се възползвате максимално

...
Как да си подредим деня?
Какво означава да се възползвате максимално
Коментари Харесай

Как да се възползваме максимално от времето си?

Как да си подредим деня?

Какво значи да се възползвате оптимално от времето си? Защо е толкоз значимо? Какви провокации се сблъсквате, с цел да го постигнете? Ще отговорим на тези и други въпроси в тази публикация.

Шест метода да се възползвате оптимално от времето си По предписание вашата среда е извънредно взискателна. Нещо повече, има толкоз доста условия към вас, че заради обстоятелството, че би трябвало да изпълнявате безкрайни задания всеки ден, оползотворяването на времето си нормално е разкош. Това обаче не би трябвало да е по този начин.

Често се пробвате да изпълнявате безграничен брой задания, които изискват доста време. Освен това доста от тях заемат огромна част от деня ви. В тази публикация ви каним да анализирате по какъв начин организирате времето си и да разберете броя на дилемите, които сте в положение да вършите денем.

Дори и на най-организираните от нас е мъчно да се възползват оптимално от времето си. Ако извадим от 24 часа в денонощието приблизително сред шест и осем часа сън, остават 16-18 часа. Ако прибавим към това часовете на работа или университетски часове, персонална отмора, хранене и така нататък, евентуално ни остават към шест-осем „ свободни “ часа.

Отлагане и непредвидени събития

Отлагането се характеризира с отсрочване на значими действия в интерес на други с по-малко значение. Това значи, че отхвърляте избрани значими действия като метод за закъснение на неудобствата, които те предизвикват, да не приказваме за страха, обвързван с влагането на всичките си запаси за работа за решение на комплицирани задания.

Към това могат да се прибавят и непредвидените отговорности, които пораждат през целия ден. Тези типове задания могат да доведат до закъснение, когато се пробвате да планирате времето, с което разполагате за осъществяване на други действия, които смятате за значими. Важно е обаче да поддържате известна степен на еластичност и да сте наясно, че не всички задания би трябвало да бъдат приключени в един и същи ден, нито че всички планувани задания могат да бъдат осъществени даже в един ден.

Организация на времето

Сегментиране: Много от вашите комплицирани задания би трябвало да бъдат сегментирани или разграничени на дребни стъпки. В някои случаи, когато сте изправени пред комплицирани отговорности, потреблението на времето ви става извънредно мъчно, когато даже не знаете от кое място да започнете. Следователно разделянето им на по-малки секции е изключително значимо.

Цели: Много от вашите комплицирани задания би трябвало да бъдат сегментирани или разграничени на дребни стъпки. В някои случаи, когато сте изправени пред комплицирани отговорности, потреблението на времето ви става извънредно мъчно, когато даже не знаете от кое място да започнете. Следователно разделянето им на по-малки секции е изключително значимо.

Оценка на достиженията и времето

Не се дърпайте надолу. Има моменти, когато се заплитате в някаква досадна задача, която наподобява в никакъв случай не свършва и е извънредно сложна, до степен, че в последна сметка харчите цялото си време и сила за нея. Затова се уверете, че сте си дали времево ограничаване за всяка задача. Например, в случай че желаете да прочетете книга от 400 страници, ще бъде в действителност мъчно да я прочетете за един ден, тъй че можете да опитате да четете приблизително сред 10 и 15 страници дневно.

„ Малки огромни достижения “. Можете да започнете с по-малко комплицирани задания, тъй че най-малко да почувствате удовлетворението, че сте приключили някои до края на деня. Освен това, в случай че употребявате сегментиране на задания, по-сложните последователно ще стават по-лесни за справяне.

Има доста варианти, които можете да употребявате, с цел да се възползвате оптимално от времето си. Въпреки това, в доста случаи самият календар ще дефинира датите. Тези тактики не са лимитирани единствено до академичното и работното равнище, само че и до всекидневието и всекидневието ви. Използвайки ги, няма да попаднете в клопката да се чувствате изтощени и обезверени, мислейки, че губите време.

Инфо: https://exploringyourmind.com/pixabay

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР