Как да се справите с тях и как да им

...
Как да се справите с тях и как да им
Коментари Харесай

Колега-използвач: как да се справите с него?

Как да се справите с тях и по какъв начин да им противодействате?

Използвачът

Той се пробва да ви въвлече в скрит план, с цел да накарате различен сътрудник да свърши множеството от работата, която има да свършите като екип. По същия метод се пробва да употребява и вас, смятайки се за доста остроумен. Всъщност той е
кръшкач, който показва трескава претовареност и интензивност единствено когато шефът е наоколо.

Противодействието: Никога не влизайте съгласно този човек, с цел да прехвърлите на различен сътрудник повече работа даже от време на време да се чувствате претрупани. Този хитрец не може да употребява вас, с цел да прикрива себе си. Не се оставяйте и вие самите да бъде използвани, с цел да вършите неговата работа. Ясно му дайте да разбере, че разбирате операциите му.

Ако е допустимо, помолете шефа да разпредели работата по този начин, че всеки да има свои съответни отговорности и хората в екипа да не бъдат взаимозаменяеми. Така напълно скоро ще стане ясно кой какво прави.

Мрънкачът

Той е от токсичните хора, които изморяват с непрестанната си негативност. Недоволен е от всичко, сигурен е, че в никакъв случай нищо положително няма да се случи. Винаги някой различен му е отговорен.

Противодействието:

Пресичайте този сътрудник незабавно щом стартира да приказва по обичания си метод. Негативизмът е ужасно инфекциозен и в случай че ви се постановат чести контакти, до момента в който се усетите, и на вас целият свят ще стартира да ви наподобява черен. Говорете с него практично, единствено за работа. Като каже обичаното си “ а-а-а, това няма по какъв начин да стане “, не го разубеждавайте, а си действайте, както сте решили. Ако би трябвало да действате двамата, кажете на шефа какво оферирате и дано той да подреди на мрънкача да работи.

По никакви други въпроси не го слушайте, когато приказва, не се опитвайте да го убеждавате, че светът не е толкоз неприятен и бъдещето не е толкоз безнадеждно. Няма да ви разбере.

Вероятно ще се сетите и за други видове неприятни сътрудници, с които ви се постанова да работите – завистници, мърлячи, доносници и така нататък При всички случаи първото най-важно е да имате здрав човешки и професионален морал, да не вършиме взаимни отстъпки с полезностите си, с цел да не се поддадете на зловредното им въздействие. Второто най-важно е да не се оставяте на такива хора да ви манипулират, употребяват, мачкат, ядосват или каквото там желаят да създадат.

Ще се справите с тях, в случай че комбинирате мощна нравственос с непреклонна воля.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР