Как да се справите с ограниченият,а да спрете да се

...
Как да се справите с ограниченият,а да спрете да се
Коментари Харесай

Победете трите вредни „О“ в отношението си към партньора

Как да се справите с лимитираният,а да спрете да се оправдавате и да престанете да осъждате колегата си?


Осъждането

Оценявате го като добряк, което съгласно вас е засегнатост, обвинявате го, че в никакъв случай няма да направи кариера и фамилията ви няма да живее в благоденствие -накратко, осъждате го като негодник, отговорен за неуспеха на фантазиите ви.

Според психолозите това е метод да отиграете тъмната страна на личното си Аз. Всичко, което осъждаме, е потискана част от самите нас, изясняват те. Може би вие стоварвате върху него виновността, тъй като чувствате, че не сте постигнали доста в кариерата си. Но обявявате него за негодник, тъй като не желаете да си признаете личния неуспех. Пък и нали той е мъжът, от него се очакваше да обезпечи благосъстоянието на фамилията. По този метод си намирате оправдание, безвреден излаз да излязат от вашето схващане
негативните мисли, които биха рушили самочувствието ви.

Всъщност няма значение за какво го вършиме – навикът да осъждате колегата си към този момент няма нищо общо с любовта.

Оправданията

След укора към колегата „ Ти не си подобен, какъвто би трябвало “ следва „ Все аз би трябвало да се грижа за всичко в фамилията, но сили нямам към този момент “. Така получавате оправдание за какво не полагате старания. Включително и за избавяне на връзката си.

Много по-лесно е да се оставите на разочарованието, намирайки си оправдания, вместо да откриете за какво да се борите за любовта си и силите у себе си да го извършите.

Същия резултат постигате и в случай че намирате оправдания на колегата си. Той не съумява в службата, тъй като всички там са връзкари и гадняри. Това е една степен по-добре за връзката ви от осъждането, само че не е нито продуктивно, нито продължително. Ясно за какво не е продуктивно. А не е продължително, тъй като все в един миг ще ви омръзне другите да са отговорни за неуспехите на обичания и ще започнете да обвинявате него.

Ограниченията

Сами издигате загради пред опциите си, без даже да попитате можете ли да извършите това, което смятате, че желаете. В това число влиза и подобряването на връзките с обичания.

Като го оценявате за нечестолюбив, за какво не помислите къде са аргументите за това и не пробвате да го мотивирате да реализира повече в кариерата? Ако му липсва цел, вдъхновете го да си сложи. Ако не му доближава самочувствие, помогнете му да повярва в личните си сили. Ако има потребност от повече подготовка, подтикнете го да я получи.

Свалете рестриктивните мерки на личното си мислене, победете нездравословните “ О “ в отношението си към колегата, дайте и на себе си, и на него самонадеяност. Това е методът да постигнете задоволство и да спасите връзката си.

Иначе резултатът от многото думи с “ О “ е неминуем: заменят онази, значимата – любов, с друга – ненавист.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР