Как да се справите с неочаквани новини по време на

...
Как да се справите с неочаквани новини по време на
Коментари Харесай

Как да реагирате, когато внезапно ви уволнят или повишат

Как да се справите с непредвидени вести по време на работа, като покачване или уволняване?  обобщава препоръките на Мат Ейбрахамс, учител в Станфорд, съветник по връзки, създател и водещ на подкаст.

Първото предизвикателство, когато бъдете хванати неопитен, е, че има напън да реагирате неотложно, само че това не е нужно, споделя специалистът. Това е по този начин, тъй като множеството хора ще съжаляват за първото нещо, което излезе от устата им, в случай че отговорят незабавно.

Стъпка 1: Направете пауза

Първото нещо, което бих направил, е да отложа времето си за отговор. Един от методите да извършите това е да кажете: " Имам потребност от миг, с цел да обмисля това ". Друг метод, по който можете да го извършите, е като задавате изясняващи въпроси или перифразирате, с цел да получите време да осъзнаете какво се случва.

Ако имате потребност от огромна пауза, тогава е добре да се извините за обстановката. Бихте могли да кажете: " Добре, благодаря, че ми казахте. Нека насрочим различен час за диалог или отивам да си ръся вода. "

Стъпка 2: Проверете как се чувствате

По време на паузата си се запитайте: " Какво значи това и по какъв начин се усещам поради това? " Много от нас имат първична прочувствена реакция, само че може да се замислим и да заключим, че не е толкоз неприятно, колкото си мислехме.

Стъпка 3: Структурирайте отговора си

Препоръчвам структурата от три елементи: " Какво? " ; " И какво от това? " ; " Какво следва? ". Ако се научите да действате по този начин, когато се случат някои изненадващи неща, ще можете да реагирате по този метод, което ви разрешава да реагирате по-ефективно и бързо по метод, който е пореден и логически.

Пример 1: Повишен си и си сюрпризиран.

Какво: Това е ужасно. Аз съм в действителност разчувствуван.

И какво от това: мога да извърша всички тези проекти, за които ви приказвах.

Сега какво: Кога ще се случи покачването?

Пример 2: Вашата организация се преструктурира и работната ви позиция към този момент не е нужна.

Какво: Уау, това е огромна изненада. Съжалявам да го чуя.

И какво от това: допускам, че би трябвало да приключа плана си и да трансферира информацията.

Сега какво: Какво бихте желали да направя по-късно? И какъв е реда за освобождението ми?

Стъпка 4: Уверете се, че сте разбрани

Често в тези обстановки, изключително в случай че става дума за неприятна вест или градивна противоположна връзка, индивидът, който я дава, е супер уплашен да я каже и отговорът ви може да остане ням или да не бъде чут.

Стъпка 5: В взаимозависимост от обстановката, напишете имейл

Ако получите нещо позитивно, може да напиша имейл и да кажа нещо като: " Благодаря. Това е ужасно. Наистина съм разчувствуван. " Дори и да е отрицателна обстановка, клоня към изложение на признателност. Напишете: " Благодаря ви, че ми съобщихте тази вест. Разочарован съм, само че правя оценка опцията, която имах тук в компанията. "  

Опитайте се да разчетете знаците, за да не бъдете хванати неподготвени.

" Мисля, че доста пъти, когато хората са хванати неподготвени, те се отпускат и ретроспективно споделят, че са могли да плануват това. Когато шефът ви ви извика в офиса, може да се успокоите и да кажете: " Хм, чудя се защо става дума ". Не можете да сте изцяло готови. Но през множеството време, когато приказвам с хората, те споделят с мен, че са знаели, че нещо е извънредно и е трябвало да го виждат ", споделя Мат Ейбрахамс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР